Morten vinder nok ikke på de traditionelle lederdyder

11-08-2016
2 min.

Jeg har en chef i positiv særklasse, mener Sandra Hoffmann – også selv om han næppe ville få topkarakter i en gængs lederevaluering.

Morten Lindblad kan godt fylde meget – men på den gode måde. For han kan tænde en ild, der breder sig og løfter hver eneste ­medarbejder i virksomheden. Sådan karakteriserer ­Sandra Hoffmann sin chef, der er direktør og ­medstifter af Dataproces i Nibe.

”Jeg har udviklet mig sindssygt meget i kraft af den åbenhed og den tillid, Morten har vist mig.”

Morten Lindblad og hans partner Kjartan Jensen – ­begge cand.oecon.er og tidligere kollegaer fra Vesthimmerlands Kommune – startede egen virksomhed i 2011. I løbet af fem år er Morten Lindblad gået fra at være embedsmand, til iværksætter og nu direktør for en virksomhed, der i skrivende stund har omkring 30 medarbejdere. Nogen formel leder­uddannelse har han vist ikke.

”Men Morten arbejder hele tiden på at udvikle sig som ­leder. Han er rigtig god til at tage imod kritik, og han er ­opmærksom på, hvad han signalerer, og han tager ved lære af sine fejl,” siger Sandra Hoffmann.

Og Morten Lindblad ved efterhånden godt, at han kan virke overvældende på nogle.

”Han kan godt virke som et forstyrrende element. Derfor er der også medarbejdere, der ikke arbejder tæt på ham. ­Morten er ingen detaljerytter – det er til gengæld mange af vores ­økonomer og jurister, og det skal de også være. Morten er derimod innovativ ud i ekstremerne. Han får idéer hele tiden, og han er meget gavmild med at dele sine idéer – han lader også gerne andre tage æren for idéerne, hvis de løber videre med dem,” siger Sandra Hoffmann, der selv er cand.scient.adm. og teamleder for Salg og Kommunikation.

Hun siger, at kontrol og nul-fejls-kultur er ikke eksisterende på Morten Lindblads ledelsespallette.”Han tror så meget på dig, og han har intet behov for kontrol. Her er plejer død, og han forudsætter, at du selv siger til, hvis du har brug for hjælp. Det kan være vildt grænseoverskridende, hvis man kommer fra en struktur med rigtig ­mange beslutningstagere og faste måder at gøre tingene på. Men det giver altså også en enorm drivkraft.”

For Sandra Hoffmann er Morten Lindblad en ­enestående chef – også selv om han ikke altid passer på det typiske ­billede af en god leder.

”Hvis man målte ham på de klassiske lederdyder, ville han nok ikke falde ud som en god leder på alle områder. Men han ønsker virkelig, at vi alle har det godt. Og han ville i hvert ­tilfælde score højt på frihed, ansvar og tillid.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.