"Mest af alt er hun et ordentligt menneske"

11-08-2016
1 min.

Bente Warmings chef bliver målt på resultater. Det gør man i Skat – som så mange andre steder. Men hun burde også måles på fairness, empati og ordentlighed, mener Bente Warming.

Alle skandalesagerne i Skat har måske ikke ­ligefrem båret ved til den gode stemning. Men ifølge specialkonsulent Bente Warming ­fejler det gode humør og teamånden ikke noget i Skats enhed for Virksomheds- og ­Afgiftskontrol i Middelfart. Det skyldes især én ting – deres chef Anette ­Friis Knudsen.

Hun bør simpelthen fremhæves og have en masse ros for andet end de hårde tal, mener Bente Warming.

”Og det er jeg ikke sikker på, at hun altid får oppefra. Hun er fair, hun er empatisk, og vi kan regne med hende. Men hun kræver også noget af os. Jeg er sikker på, at det er det, der kan aflæses på vores bundlinje – vi yder gerne og hjælper alt, hvad vi kan, fordi hun er, som hun er. Der er ikke noget at sige til, at hun ligger i top i vores lederevalueringer.”

Anette Friis Knudsen er uddannet skatterevisor og har taget en diplomuddannelse i ledelse. Hvert år til jul giver hun alle 15 medarbejdere et julekort og en lille julegave.

”Vi kan ikke altid bestemme de ydre rammer, men ­Anettes indstilling er, at vi skal have det godt sammen. Jeg føler, hun tager mange kampe for os opad i systemet. Vores enhed er lidt som en familie, og vi er gode til at respektere hinanden – også selvom vi er meget forskellige personligheder og fagligheder. Anette er rigtig god til at se os hver især og udnytte den enkeltes kompetencer,” siger Bente Warming.

Men det er ikke sådan, at Anette Friis Knudsen sætter alt andet til side for den gode stemnings skyld.”Hun er også god til at træde i karakter – du skal nok få at vide, hvis du har gjort noget, der ikke er godt nok. Vi ­bliver ikke kontrolleret, men hun holder øje. Hvis hun fx kan se, at du har været i gang med en sag længe, spørger hun: ’Tror du ikke, du skal have én til at hjælpe dig videre?’,” fortæller Bente Warming.

Hvis Bente Warming skulle pege på ét ord, der beskriver Anette Friis Knudsen, så er det ordentlighed.

”Hun har slet, slet ikke behov for at italesætte sig selv som chef eller som en magtfaktor. Hun er mere et menneske end en chef – et ordentligt menneske. Og når jeg hører om andre chefer, så tænker jeg ’hold da op – vi skal skønne på det, vi har’.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.