Indtog USA med ris og alger

25.5.2016

af

Foto: Petra Kleis

Foto: Petra Kleis

Tilsæt algevækst til risfrø og tjen flere penge. Så simpel lyder vinderidéen fra årets Doing Business In-case competition.

Deltag selv i Doing Business In

For at deltage skal du være medlem af Djøf eller IDA.

Turen næste år ligger hen over påsken 2017.

Hold dig løbende opdateret på Facebook-siden Doing Business In (DBI).

I foråret rejste 30 studerende to uger til USA for at besøge virksomheder, høre oplæg og til sidst deltage i en case competition, der handlede om at finde en bæredygtig forretningsidé til Novozymes.

Det hele var en del af Doing Business In 2016 – en kombineret studietur og case competition arrangeret af Djøf i samarbejde med Novozymes og Boston Consulting Group. Maria Bitsch har udtalt sig på vegne af de fem studerende fra vindergruppen.

Hvad er der med de ris og alger? 
”Vi kom på den løsning, at man kan tilsætte alge-mikroorganismer på risfrø. Da ris vokser på oversvømmede marker, bliver algerne frigivet i vandet, efterhånden som risen vokser. Man kan så potentielt få et højere udbytte af risen, når den høstes, og måske også en højere ernæringsværdi. Algerne kan sælges som et biprodukt, når de bliver drænet fra marken sammen med vandet.”

Hvordan fandt I på det? 

”Deltagerne i Doing Business In kommer både fra naturvidenskabelige og mere businessorienterede studier. I vores gruppe havde vi Pernille, som har en baggrund inden for biologi. Hun udtænkte den tekniske løsning, hvorefter vi fire andre skulle finde ud af, om den kunne lade sig gøre på markedet, finde en amerikansk partner og til sidst få det hele visualiseret i PowerPoint og skabe en god historie omkring idéen.”

Hvad læser I fire andre? 
”Vi er to fra erhvervsøkonomi og to fra økonomi.”

Hvordan var det at arbejde tværfagligt?
”Det var rigtig spændende at få et indblik i, hvordan man tænker på andre studier. En af udfordringerne var, at vi inden for business lærer, at hvis vi er nogenlunde sikre på en idé, kan vi sagtens bruge den. På de naturvidenskabelige studier skal man derimod være stort set 100 procent sikker på det meste.”

Skabte det problemer? 

”Godt inde i vores arbejde begyndte vores biolog, Pernille, at tvivle på idéen. Vi andre mente, at vi bare måtte arbejde videre med den, da halvdelen af tiden allerede var gået. Det havde hun det ikke supergodt med. Ud på de tidlige morgentimer blev hun heldigvis glad for idéen igen.”


Hvad vandt I? 
”En buket blomster, en krukke Bülow-lakrids og så selvfølgelig æren. Men egentlig var det at deltage lige så godt som at vinde. Vi har fået et rigtig godt netværk på tværs af studier og årgange, erfaring med at arbejde tværfagligt samt en indsigt i, hvordan man driver forretning i USA.”
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet