Gadgets til djøferen

09-03-2016
3 min.

Samsung satser på kameraet

Så nærmer foråret sig, og vanen tro har Samsung lanceret deres nyeste flagskibs-smartphone. Selvom det på ydersiden ikke ser ud som om, der er sket ret meget nyt, så er der alligevel sket en del inden i. Flagskibet GALAXY S7 kommer ligesom sin forgænger i to modeller, én med buet skærm og én uden. S7 Edge med den buede skærm er i år lidt større end den almindelige S7 og har en 5,5 tommers skærm mod S7’erens 5,1 tommer. Til gengæld er de begge udstyret med en lynhurtig CPU, er begge vand- og støvafvisende, og langt om længe har Samsung indført en meget efterspurgt mulighed for at udvide lagerpladsen med mikroSD-kort. Kameraet i begge telefoner er dog den helt store nyhed. Antallet af megapixels er gået ned fra 16 til 12, men til gengæld kan hver enkelt pixel indeholde dobbelt så meget information, så billederne bliver alligevel meget mere detaljerede. Med en blændeåbning på f/1.7 tager kameraet mere med af virkeligheden end konkurrenterne. S7 og S7 Edge kommer på gaden midt i marts med priser fra 5.699 kroner.

Ny tablet-pc fra Huawei

Efterligning er den største form for smiger, og det mærker Microsoft i disse dage. Der er nemlig efterhånden en hel del firmaer, der laver tablet-computere, der minder om Microsofts Surface Pro-modeller. Nu er Huawei, som vi ellers kender mest fra telefoner, kommet på banen. Det er en fuldblods PC med Windows 10, Intel Core M-processor, 12 tommers skærm og en vægt på blot 640 gram. Ligesom på Surface Pro sidder tastaturet i coveret, og der er en batterilevetid på 10 timer – nok til en hel arbejdsdag. Men der, hvor Huawei Matebook – som modellen hedder – adskiller sig, er på prisen. Startmodellen med 128GB lagerplads og 4GB Ram skulle komme til at koste omkring 6.000 kroner, mens man skal betale 1.500 kroner mere for en tilsvarende Surface Pro 4 fra Microsoft.  

Månedens gadget-bommert:
HTC Vive

2016 bliver uden tvivl gennembrudsåret for virtual reality-briller til gaming og specielle visuelle oplevelser. Samsung er allerede aktive på det marked, Sony kommer med PlayStation VR senere på året og Facebook-ejede Oculus Rift kommer med deres længe ventede brille om få uger. Og så er der HTC, der med deres Vive-brille også vil være med. Men her er problemet. Ud over at Vive ubetinget er den grimmeste af alle VR-brillerne på markedet, så koster den også 1.000-1.200 kroner mere end Oculus Rift, som man ellers forventede ville blive den dyreste VR-brille på markedet. Til gengæld får man et par lokations-sensorer og trådløse controllere med i pakken. Men i de fleste tilfælde vil man sætte VR-briller til systemer, der enten allerede har en controller eller ikke behøver én. Det er en ommer. 

Nikon laver luksus i kompakt kamera-form

Markedet for digitale kompaktkameraer er ved at forsvinde, efterhånden som smartphone-kameraer bliver bedre og bedre. Så derfor er de store kamerafirmaer i gang med at innovere kompaktkameraerne, så de kan meget mere. Det kan man fx se på Nikons nye DL-serie, der næsten giver én lige så meget kontrol over fotografi-processen som et digitalt spejlreflekskamera. Man kan ikke skifte objektivet, men man kan til gengæld købe tre forskellige modeller, der er opkaldt efter specifikationerne på linsen, der sidder på dem: DL24-85, DL18-50 og DL24-500. Derudover har de alle en 1-tommers, 20-megapixels sensor ombord, kan optage video i 4K. Kameraerne bliver tilgængelige i marts og april og starter ved ca. 5.500 kroner. 

Disse apps skal du downloade i denne måned:
Define (Android)

Denne temmelig smarte app er guld værd, hvis man arbejder internationalt eller generelt bare render ind i mange engelsksprogede tekster i forbindelse med jobbet. Define er en offline-ordbog, der arbejder på tværs af hele telefonen. Det betyder, at du i hvilken som helst app eller på hvilken som helst website kan få en udvidet forklaring af et fagbegreb eller et andet ord, du ikke lige har set før.  

Habitica  (Android / iOS)

Du har aldrig set en to-do-liste-app helt som Habitica. App’en forsøger at motivere dig til at få tingene gjort ved at indføre et konkurrence-aspekt. Du er repræsenteret i app’en med en avatar, der har de samme opgaver, vaner og daglige mål som dig selv, og ved at udføre ting i virkeligheden, gør du så din avatar bedre og bedre. Du kan så enten konkurrere mod dig selv, venner eller kolleger om at gøre din avatar til en sand mester.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.