Stresset økonom blev børnebogsforfatter

27-01-2016
2 min.

En stressnedtur mindede Birgitte Bregnedal om, at hun altid havde drømt om at skrive. Hun droppede derfor økonomjobbet, og i 2013 vandt hun sølv ved Drengelitteraturprisen. Hun skriver lige nu på tre forskellige børnebogsserier.

Klokken er omkring 11 en formiddag i en lille villaby nær Hillerød i Nordsjælland. Birgitte Bregnedal er lige kommet hjem efter en gåtur med hunden. De fleste dage sidder hun hjemme i huset og skriver børnebøger og artikler, men en gang imellem deltager hun også i forskellige skrivegrupper.

”Det, jeg savner mest, fra da jeg var djøfer, er kollegerne og det sociale. Det er ikke så meget, jeg sidder og griner for mig selv, og dengang jeg arbejdede som økonom, grinede jeg jo hver dag på jobbet. Derfor har jeg sørget for at komme ind i grupper, hvor jeg mødes med kolleger, der også skriver. Vi udveksler tekster og hjælper hinanden med feedback.”

Oprindeligt er hun cand.merc. i finansiering, og hun nåede at arbejde som boligøkonom i 13 år hos blandt andet ­McKinsey, Nykredit og BRFkredit.

”I 2005 gik jeg så ned med stress. Vi var i gang med et meget stort IT-projekt, som invol­verede omkring 100 medarbejdere. Jeg var projektleder, så alle kom og spurgte mig om alt. Det kunne jeg ikke holde til. Da jeg kom tilbage fra stressen, fandt jeg ud af, at jeg havde en drøm om at skrive, som jeg egentlig bare havde pakket helt væk.”

Mens hun stadig arbejdede, tog hun derfor skrivekurser om aftenen. Jo flere kurser hun tog, desto mere fandt hun ud af, at hun drømte om at skrive fiktion. Efter et par år tog hun derfor det store skridt, sagde sit job op og satsede 100 procent på skriveriet. Det er nu otte år siden.

”Materielt har vi da helt sikkert sat vores forbrug væsentligt ned, for at jeg kunne gøre det her, men vi har ikke savnet noget. Jeg er også begyndt at tjene ok som forfatter nu, men min livstidsindkomst er sat ned. Det er der ingen tvivl om. Til gengæld har jeg fået så meget mere livskvalitet.”

Til at begynde med satsede hun på at skrive fiktion til voksne. Efter en masse afslag fra forlag forsøgte hun sig med børnelitteratur og skrev novellen ’Den nye træner’, som hun tilmeldte Drengelitteraturprisens konkurrence i 2013.

”Jeg fik andenpladsen ud af 187 bidrag, der også talte etablerede forfattere. Det var helt overvældende. Jeg fandt ud af, at jeg har et rigt indre liv, der passer godt til børneuniverset.”

Birgitte Bregnedal skriver lige nu på børnebogsserierne ’Drømme og driblinger’, ’Oskar og Oberst’ samt ’Gry og Gloria’.

Ud over drømmen må du også have haft talentet?

”Ja. For mig var det godt at tage kurser i de to år, hvor jeg prøvede at se, om der også var talent. Hele vejen igennem har jeg heldigvis fået at vide, at jeg har talent - også fra forlagene.”  

Hvordan føles det, at din drøm lykkedes?

”Helt vildt godt. Jeg er sindssygt glad og stolt. Det føles så rigtigt.” 

Skriver du kun børnebøger?

”Jeg skriver også som tekstforfatter, både til artikler og for virksomheder. Jeg har også været klummeskribent i Femina og skrevet en del rejseartikler.” 

Har du tvivlet på dig selv, efter at du sagde op?

”Jeg har ikke fortrudt, men jeg har nogle gange været ved at give op. Det er sindssygt hårdt at få afslag, og dem får man mange af.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.