Åbnede eget firma ved et tilfælde

13-01-2016
2 min.

Sharandeep Singh har lige ansat sin første medarbejder i det kontor, som han åbnede for cirka en måned siden. Han er jurastuderende og har specialiseret sig i at hjælpe folk med familiesammenføringer.

Sharandeep Singh tager imod på kontoret på Frederiksberg, som han deler med en arkitekt. På fire måneder er han gået fra at udøve frivillig retshjælp til flygtninge til at have åbnet eget kontor med speciale i familiesammenføringer. Det var egentlig ikke noget, han havde planlangt, men han manglede et studiejob, og nu har han skabt sit eget.

Hvordan havnede du her?

”Jeg sad sidste semester og læste udlændingeret, og så begyndte alle flygtningene at komme til landet. Jeg så billeder af flygtninge på motorvejene og tænkte, at jeg gerne ville gøre noget for de mennesker. Jeg lavede en hjemmeside, der hedder vejentil.dk, og en engelsk udgave, der hedder ­theroadto.dk. Bag siden var vi en gruppe jurastuderende, der gerne ville hjælpe flygtninge med deres rettigheder og juridiske problemer.”

Hvad skete der så?

”Vi hjalp en del flygtninge, men senere stoppede det ligesom lidt igen – de fik hjælp fra staten og ­andre. Der var så også herboende ­danskere, der begyndte at kontakte mig, ­fordi de havde læst om mig på nettet. Jeg ­lavede en ny hjemmeside, der hedder ­nemfamiliesammenfoering.dk, og gennem den hjælper jeg kun med familiesammenføringer.”

Hvem hjælper du?

”Fx har jeg en dansker, der har fundet en kæreste i Brasilien.  Nu vil han gerne tilbage til Danmark sammen med hende. De har boet dernede i et års tid. Hvis de skal tilbage til Danmark, skal de familiesammenføres. De er næsten tvunget til at blive gift, eller ­også skal de have boet sammen på samme adresse i halvandet til to år.”

Hvor mange klienter har du?

”Jeg har 25 aktive sager lige nu. Det er mest herboende danskere, der skal have deres udenlandske ægtefælle til Danmark.”

Hjælper du også stadig flygtninge?

”Fra starten af har vi haft theroadto.dk, som er et koncept, hvor vi gratis hjælper flygtninge. Nemfamiliesammenfoering.dk er derimod en virksomhed, der først og fremmest hjælper herboende danskere. Så vi hjælper begge målgrupper, men på hver sin måde.”

Hvordan går det for forretningen?

”Jeg tjener allerede fint på det. Også selv om der stadig er en del, som jeg hjælper gratis, hvis de ringer og skal have et godt råd. Jeg har lige ansat en enkelt medarbejder og regner med snart at ansætte én til.”

Hvordan føles det, at du sådan lidt tilfældigt har åbnet dit eget kontor?

”Det er ret vildt. Det var ikke meningen, at jeg skulle have eget kontor. Jeg ville bare hjælpe lidt. Jeg har nogle venner, der har gået på CBS i snart fem år. De siger: ’Hvad fanden? Vi lægger planer om, hvordan vi skal starte et firma, og du har bare gjort det’. Fra starten har jeg bare været ærlig og sagt, at jeg gerne ville hjælpe.”

Har du også tid til dit studie?

”Ikke så meget, som jeg plejede. Det eneste, der irriterer mig en smule, er, at jeg nok ikke bliver færdig på normeret tid nu. Jeg får heller ikke sovet så meget, som jeg burde.” 

Kommentarer

Khadije

12.02.2019 kl. 16.59

Jeg har noget jeg gerne vil dele med alle . Jeg havde en aftale med shareendeep singh . At man betaler 7000kr og så vil sagen hos ham blive bearbejdet . Da jeg flere måneder ventede uden videregående arbejde eller et resultat . Valgte jeg at ligge et kommentar på nettet om hvordan han virkelig er og hvordan sagen bliver bearbejdet . Efterfølgende bliver jeg ringet op af ham og har også en mail som bekræftelse på. Hvis jeg fjernede min kommentar vil han tag sagen op og arbejde videre med det . Nu har jeg ventet igen på et resultat siden sidste år maj . Men Intet sker . Det hele er skam et eventyr historie for ikke at ødelægge hans image . De beder dig om at betale 7000kr og de tag sig af resten . Jeg har her 2 børn, det hele drejer sig om deres far som er fra Tyskland . Han skal blot arbejde i Danmark som bio gas anlæg svejser . Og der skal en opholdstilladelse til eller en arbejdstilladelse. For at kunne være i nærheden af hans børn . Det har vi ventet på i knap over 2 år nu . Intet sket intet resultatet. Der bliver aftaler og lovning på nul resultater sidst ende . Du betaler her 7000kr for ingen ting . Nu har jeg valgt at dele det med her, for at I sikre jer at vælge den rigtige vej inden i træffer en falsk beslutning som mig .

1 kommentar
1

Singh

13.02.2019 kl. 10.18

Hej Khadije,
Det er Udlændingestyrelsen som træffer beslutning om din mand skal have lov til at blive her i Danmark.
Når man modtager kontanthjælp opfylder man ikke betingelserne og derfor bliver man afvist.
Efter udlændingelovens § 9 h, stk. 1 og stk. 8, kan en ansøgning om opholdstilladelse efter § 9, stk. 1 og § 9 c, stk. 1, afvises hvis der heller ikke bliver betalt gebyr og det har du også ikke gjort.
Du kan søge igen når i opfylder betingelserne. Held og lykke!

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.