Smid et par ekstra timer i studenterrevyen

09-09-2015
1 min.

Drop karakterræset og koncentrér dig om studiejobbet, opfordrer Michael Valentin, direktør for Akademikerne, i Politiken. Dét er nemlig det vigtigste, hvis studerende skal have job på den anden side af studiet, mener han.

Engagerede studerende er
 mere tilfredse

Jeg mener imidlertid, at vi i stedet for at bruge alt krudtet på studie­jobbet skal investere bare lidt ekstra i vores studiemiljø. Så tror jeg, at vi bliver gladere studerende og mere arbejdsdygtige mennesker.

Faktisk viser en undersøgelse, Djøf har lavet, at studerende, der deltager i sociale og faglige aktiviteter på studiet, også er mere tilfredse med deres studieliv.

Alt for mange studerende bruger for meget tid alene i læsesalen. De tygger sig igennem et kæmpe pensum, der skal stå mål med de forholdsvis få undervisningstimer, universitetet til­byder. Alt for mange isolerer sig omkring deres læring. Går ned med stress. Bliver ensomme. Eller mistrives.

Vi lærer bedst, når vi trives

Derfor er min opfordring: Lad vær med at gå op i tid på studiejobbet, men engagér dig i stedet et par timer på studiet. Her taler jeg ikke om ekstra tid med selvstudier, som vores uddannelsesminister ville ønske det. Nej, jeg taler om et par timers engagement i dit fagråd, i studentercaféen, på universitetsavisen eller noget helt fjerde.Et godt socialt studie­miljø og netværk er afgørende for, at du trives. Og når du trives, lærer du bedre. Med andre ord bliver du en gladere, sundere og dygtigere studerende, når du engagerer dig. Og samtidig er du med til at skabe et endnu federe campusliv for dine medstuderende.

Om du har lagt 12, 15 eller 17 timer på studiejobbet, når du er færdig­uddannet, gør næppe den afgørende forskel i forhold til dine muligheder for at få et arbejde. Mit gæt er, at det betyder mere, at din kommende arbejdsgiver møder en motiveret og glad nyuddannet, fremfor én udmagret dimittend, der er nedkørt efter 5-6 års slid fordelt mellem isolation på læse­salen og karriereræs på studiejobbet.

Så derfor kære medstuderende, engagér jer i at skabe et godt studieliv. Både for din egen, dine medstuderende og for din kommende arbejdsgivers skyld.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.