Et vigtigt valg

10-06-2015
2 min.

På torsdag myldrer ­danskerne ned til den lokale skole ­eller bibliotek for at sætte deres kryds i stemmeboksen. Valgdagen er en demokratisk festdag, som vi alle skal fejre ved at stemme.

Men hvordan stemmerne end fordeler sig om en lille uge, så står Folketinget over for en stor opgave: At få skabt mere økonomisk vækst i en global konkurrence, der bliver stadig skarpere.

Umiddelbart efter statsministerens valgudskrivelse understregede Djøf derfor vigtigheden af at holde vækst og jobskabelse højt oppe på valgkampens dagsorden.

For selvom de økonomiske nøgletal er i bedring, så skal produktiviteten og konkurrenceevnen forbedres. Det forudsætter blandt andet, at vi har en kompetent og veluddannet arbejdsstyrke. For virksomheder, der har nem adgang til ny viden og højtuddannede medarbejdere, er blandt frontløberne i en global økonomi.

Vi har en lang og god tradition i Danmark med at løfte uddannelsesniveauet for de efterfølgende generationer. Den vej bør de nyvalgte politikere fortsætte i de kommende år, så ikke mindst de mange ufaglærte får et uddannelsesløft.

For Djøf er det derfor vigtigt, at ­alle uddannelser er attraktive valg. Det gælder også for de videregående uddannelser. For landets konkurrenceevne afhænger i de kommende årtier af, at der er såvel dygtige faglærte som højtuddannede på de danske arbejdspladser. Det synspunkt deler vi i øvrigt med blandt andre 3F og Dansk Metal.

En mærkbar økonomisk vækst i den private ­sektor forudsætter foruden en veluddannet arbejdsstyrke også, at vi har en effektiv offentlig sektor, hvor de fagprofessionelle har de rigtige rammer for at give borgere og virksomheder en service af høj kvalitet.Det er op til Folketinget at fastsætte rammerne for den offentlige sektor. Om den skal være stor eller lille er et politisk spørgsmål. Fra Djøfs side er det dog vigtigt, at der sker en politisk prioritering i opgaverne. For ellers har den offentlige sektor ikke en chance for indfri politikernes, borgernes og virksomhedernes forventninger.

I næste uge kender vi det nye Folketing og efterfølgende den nye regering. Men uagtet om nøglerne til statsministeriet går til blå ­eller rød blok, så står Djøf klar til at bidrage med løsninger på de udfordringer, som Danmark står overfor.

Godt valg!

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.