Plads til udvikling i advokatbranchen

13-05-2015
2 min.

Efter mange års krise kan der nu endelig spores fremgang i dansk økonomi. Der er stigende efterspørgsel på kompetent arbejdskraft, og kampen om talenterne skærpes.

Det stiller krav til virksomhederne, der skal tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Men det stiller også krav til os djøfere, der skal tænke over karriereforløb og hvilket arbejdsliv, vi ønsker.

Netop derfor var der i forrige nummer af djøfbladet en overskrift, som fangede min opmærksomhed som formand for Foreningen af Advokater og Advokatfuldmægtige (FAAF). ”Advokater i balance med 60 timers arbejdsuge”.

Jeg har ingen grund til at betvivle, at de otte adspurgte advokater har -fundet deres balance mellem et spændende -arbejde med lange arbejdstider og så -familielivet. Omvendt vil jeg påstå, at det ikke er et billede, der generelt kendetegner virkeligheden i advokatbranchen.

I 2013 udarbejdede vi i FAAF en vandringsanalyse, som fokuserede på, hvorfor advokater og advokatfuldmægtige forlod advokatbranchen. En stor del af svarene fra medlemmerne handlede om, at det var meget vanskeligt at forene arbejdslivet med familielivet, og at arbejdstiden er for lang.

Det er både spændende og udfordrende at arbejde i advokatbranchen. Men det er ikke godt for hverken branchen, virksomhederne eller den enkelte, hvis for mange dygtige folk vælger at stemple ud, fordi de har svært ved at finde plads til andet end arbejdet i deres liv.

I dag er det ofte sådan, at du bliver partner, hvis du bogfører et højt antal timer, det vil sige fokuserer på driften, som naturligvis er vigtig. Men som vi har set i andre brancher, er det farligt at negligere den fremtidige udvikling af såvel sine talenter som virksomhedens ydelser. I den finansielle sektor er man eksempelvis udfordret af nye spillere og nye betalingsformer, som kan ende med at rokke ved de traditionelle bankers position.Af hensyn til branchen og vores medlemmer slår vi i FAAF derfor et stort slag for, at der skal være plads til udvikling og flere karriereveje i advokatbranchen. Der skal også være plads til de talenter, der tænker anderledes og som i øvrigt gerne vil have plads til et familieliv også.

Dette har vi en løbende dialog med branchen om.

For hvis vi også i fremtiden vil have en stærk og udviklingsorienteret advokatbranche, så skal vi stoppe det voldsomme dræn af talent og erfaring, som i dag er en kendsgerning.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.