Vestjylland har kant og kreative iværksættere

15-04-2015
2 min.

Det var en mand, som bragte amerikaner og cand.jur. Elke Marie Hou-Carleton til Struer ude vest på. Mens hun læste jura i Aarhus, mødte hun sin danske ingeniør-ægtemand, og han fik job i B&O.

Og nu er Elke dybt forankret i vestjysk virketrang. Hun rådgiver iværksættere og mindre virksomheder om jura fra sit firma Carleton Legal Consulting.

”Vestjylland er ikke dødt. Det har kant! Det er anderledes. Og det står klar med naturressourcer og plads til at tage imod nye innovative idéer.”

Dét med at ville rådgive andre går tilbage til hendes fremtidsdrømme i college-tiden i USA. Men hun sprang først ud, da timingen var rigtig. Det var den i 2013.

”Mens vi har boet i Struer, har jeg haft job i det offentlige og i advokatbranchen. Den erfaring var nødvendig først.”

”Den juridiske hjælp, jeg giver, er helt nede på jorden, og det er i et samarbejde med klienten. Sammen finder vi juridiske løsninger, der passer til hvert enkelt.”

”Mit mål er at kunne vokse sammen med mine klienter,” siger hun.

Hendes klienter er kreative jyder, som skal gøre en forretning ud af deres idé. Restaurant- og butiksejere. Internetbutikker. Konsortier.

Eller konsulenter. Flere og flere, som mister jobbet eller bliver trætte af det, går ud og sælger deres viden. Virksomhederne efterspørger de frie fugle, som ikke skal fastansættes.

Det er en trend, siger hun.

”Du behøver ikke højhuse for at skabe noget nyt. I dag kan du bo på Fur og have store, internationale kunder.”Vi skal have flere højtuddannede ud i yderområderne, og det bør politikerne understøtte, fastslår hun.

”Både for at skabe nyt og skabe vækst. Hvis vi tænker mere i samarbejde og deling af -ressourcer, har vi råd til det. Det arbejder jeg aktivt for at få de virksomheder, jeg har kontakt med, til at se potentialet i.”

Struer har alt, hvad ingeniøren, juristen og de to børn, Emilia på 8 og Alexander på 6, skal bruge, inkl. direkte tog til storbyen.

”Jeg elsker Aarhus, hvor jeg boede i otte år. Men du kan hoppe på toget en gang i timen, og jeg tager ofte en Aarhus-dag. Og der er kun tre en halv time til København med tog. Da jeg var barn i en lille by i Wyoming, var der tre timer i bil til nærmeste større by med bare 10.000 indbyggere.”  

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.