Stor udfordring at gå fra kollega til leder

29-04-2015
1 min.

Da Silas Bjørch blev chef for sine tidligere kollegaer, var han meget bevidst om at sætte en grænse mellem det professionelle og det personlige. Men det var godt nok svært.

Silas Bjørch vidste godt, at han ikke kunne være en af kollegaerne længere, da han sidste sommer blev udnævnt som konsulentchef i Schultz.

”Men jeg var overrasket over, hvor svært det var at ændre det, der bliver snakket om ved frokostbordet. Og de første gange føltes det som en kunstig distance, jeg skulle lægge til mine tidligere kollegaer. De kendte mig jo, men de kendte mig ikke som chef, så det var noget, vi skulle finde ud af sammen,” siger Silas Bjørch.

Fra starten var han da også meget bevidst om, at hans væremåde i forhold til kollegaerne ville og skulle ændre sig.

”Men jeg fandt ikke nogen løsninger på det, inden jeg trådte ind i stillingen. Og det viste sig at være en kæmpe udfordring at sætte grænsen mellem det professionelle, det personlige og det private.”

Før vendte han mangt og meget med kollegaerne – også noget, som hørte privatsfæren til. Og da han ­lige var blevet chef, tænkte han nøje over, hvor han nu skulle trække grænsen. I dag falder det ham naturligt ikke at gå ind i meget private samtaler.Silas Bjørch har taget et velovervejet spring ud i lederrollen. Han vil være den bløde leder, der er meget uddelegerende, men også i vid udstrækning giver differentieret én-til-én-sparring alt efter den enkelte medarbejders behov.

Han har taget et modul på en diplom-leder-uddannelse. Og sin egen sparring får han fra mellemlederkollegaer, fra sin tidligere chef, der nu er direktør, og via den mentor, han har gennem Djøf. Den private snak holder han helt ude fra arbejdspladsen – den tager han med sin familie og venner.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.