Fra prestigejobs i City til Danfoss på Als

15-04-2015
1 min.

Til juni står Lise og Søren Linnebjergs nybyggede hus færdigt i et lille samfund lidt uden for Sønderborg tæt ved vand, andre småbørnsfamilier og en glimrende folkeskole. Til en pris, der er væsentligt under det, de solgte deres hus i Valby for.

Lise, cand.soc., 34, og Søren, cand.oecon., 32, har taget det store sporskifte. Hun var analytiker i Erhvervsstyrelsen, han var Business Development Manager i Svitzer, som er et datterselskab i Mærsk gruppen. Nu er et nyt liv begyndt på Als.

De talte om det, da Ida på snart fire blev født. Da Jeppe på snart ét blev født sidste maj, spurgte de for alvor: Vil vi være en logistikfamilie i overhalingsbanen, som samtidig bor i et kvarter, hvor vi ikke kan se vores børn gå i folkeskole?

”Vi kunne måske have klaret at købe et slidt hus et bedre sted nord for København. Men arbejdspresset var sådan for os begge, at enten skulle vi have en aupair, eller jeg skulle ned i tid.”

Det er to jyder, der er vendt hjem til Jylland. På Sjælland var der ingen bedsteforældre. I Sønderborg lokkede farmor og farfar.

Men dét, der gjorde udslaget, var, at Lise søgte et job som HR Project Manager på Danfoss og til sin overraskelse fik det.

”Jeg ville gerne skifte til HR og til den private sektor, men det er der bare så mange i København, der også gerne vil. Jeg kunne ikke have lavet det skifte derovre. Hernede bliver du som højtuddannet budt velkommen, og hvis du kommer fra et job i København, har du i deres optik vist dit værd. Hernede får du lov til meget mere.”

Nu har Søren også fået job på Danfoss.”Også hernede lægger vi vores sjæl i vores job, men der er bare en anden work-life balance. Det er okay at gå til tiden for at hente sine børn,” siger Lise.

Hun kan godt få hel åndenød ved tanken om metropolens nu så fjerne shopping og caféer. Men hvor meget bruger man reelt byen som småbørnsforældre? Meget lidt, det var jo mest bare en drøm.

Der er kultur i Sønderborg, Flensborg og Hamborg. Der er natur, liv i hallen og gode skoler. Der er ikke så mange albuer på jobbet. Og pengene til privatskole kan bruges til noget andet. Og så er København heller ikke længere væk.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.