Det gode liv i Gram

15-04-2015
1 min.

Henrik Nielsen og -Heidi Boye er 30 år og begge kandidater i økonomi fra Aarhus Universitet, og begge ansat som djøfere i Haderslev Kommune. De tænker langsigtet om deres liv i en gammel skole lidt uden for Gram i Sønderjylland.

De har købt dét drømmehus, som de ser sig selv og børnene – Freja på to et halvt og en lille dreng i vente til april – bo og leve i de næste mange, mange år.

Henrik kom først til Haderslev Kommune af de to, for han blev først færdig med studiet. Han ledte efter et job, hvor han så muligheder for at levere målbare resultater. Hun ville bo på landet.

”Jeg kan ikke se mig selv som snæver talknuser. I Haderslev søgte de én, der kunne pille lidt ved det, de ikke før har pillet ved, og stille de spørgsmål, de ikke plejer at få stillet. Det var sådan et job, jeg gerne ville have.”

En af de første opgaver var at lave en likviditets- og investeringsstrategi til kommunen. Efter tre-fire måneder kunne det mærkes i kommunekassen.”

”Det er guld værd for en nyuddannet at se resultater af sit arbejde.”

Gram har ingen caféer, men hvad skal man også med caféer når man har små børn, spørger Henrik, som ellers er ægte aarhusianer. Alt, hvad en børnefamilie skal bruge, har Gram til gengæld. Plus et stærkt foreningsliv med folk, der tager deres lokalområde alvorligt. Natur. Sport. Altid liv omme i Multihallen. Flere privatskoler i omegnen, hvis det skulle være dét.

For en mio. har de fået 350 km2 hus og 4.000 km2 have og frugtlund. Uden for hækken er der marker, enge, lunde og åer.Hvis Freja hellere vil gå til ballet end til motorcross i Vojens, så kommer hun til det. For så kører far eller mor.

”I fremtidens samfund vil vi få nye værdier omkring bolig, job og work-life balance. Derfor tror jeg, at yderområderne vil tiltrække nye generationer af børnefamilier, som er indstillet på at køre ungerne til fritidsaktiviteter, fordi de får natur, lave leveomkostninger og familievenlige lokalsamfund.”

”Jeg ser ikke afvikling for mig, men udvikling på nye måder. Jeg er heller ikke stavnsbundet til mit job. Der er mange gode jobs for mig inden for køreafstand hernede.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.