Studerende starter juridisk virksomhed

11-03-2015
1 min.

Christopher Bühl Hansen og Sascha Maria Löwenstein skabte deres eget studiejob ved at åbne en juridisk rådgivningsvirksomhed.

I begyndelsen af 2015 åbnede to studie­kammerater dørene for klienter i deres kontor i Horsens. Virksomheden hedder ´IDEAH Law House´, og det går ­allerede så godt, at de søger flere kandidat­studerende til at hjælpe med opgaverne.

Hvad siger klienterne til, 
at I er studerende?

”De har ikke været nervøse. Vi ­fortæller dem selvfølgelig altid, at vi stadig ­studerer, men det gør ikke, at vi ­ikke lægger 100 procent sjæl og engagement i deres sag. Desuden har vi en rådgiver­ansvarsforsikring, så klienterne ­løber ingen risiko i forhold til at gå til et ­advokatkontor.”

Er I som studerende parate 
til at rådgive klienter?

”Vi har begge to en del års erfaring fra andet arbejdsliv, og vi ved derfor også, hvad klienterne forventer af os. De fagområder vi har haft på studiet, kan vi sagtens rådgive indenfor. Skulle behovet opstå, har vi desuden tilknyttet tre ­advokater på konsulent-basis, der kan tilføre erfaring fra branchen.”

Er I billigere end advokatkontorerne?

”Vi distancerer os meget på prisen. Det afhænger af sagens karakter, men vi ­tilbyder timepriser helt nede fra 495 kroner og op.”

Er I kun jer to?

”Ja, men vi satser på at få tilknyttet yderligere to til fire kandidatstuderende i løbet af foråret, og ser vi længere ud i fremtiden, vil vi gerne tilknytte et par faste advokater, som gør det muligt for os at blive advokatfuldmægtige og i sidste ende advokater ­gennem vores eget firma. ”

Hvilke sager har I?

”Vi har testamenter, ægtepagter, en sag om ekspropriation samt erhvervslejekontrakter og almindelig kontraktindgåelse.”

Hvor meget tid bruger I på firmaet?

”Vi bruger hver 40 til 50 timer om ugen. Det giver en enorm praktisk erfaring, som er fuldstændig uvurderlig. Arbejdet giver et helt andet indblik i juraen i ­forhold til, hvad du får fra studiet.”

Har I så tid til at læse?

”Vi har en klar prioritetsorden, og studiet står øverst. Det betyder, at vi har takket nej til opgaver, fordi vi skal have tid til at passe undervisningen.” 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.