Så meget stiger din løn, hvis du bliver chef

25-03-2015
1 min.

Din løn stiger naturligt nok, når du går fra menig til leder. Men din erfaring har stor indflydelse på, hvad din startløn som chef lander på.

Den ene nyudnævnte leder får en startløn på 65.000 kroner brutto om måneden. Den anden nye leder får knap 38.000 kroner.

Ancienniteten har som regel stor indflydelse på, hvilket lønniveau man lægger ud med, når man træder ind i lederverdenen. Således er de to ovennævnte beløb billeder på en typisk startløn for en privatansat djøfer med nyerhvervet cheftitel, der er blevet kandidat i henholdsvis 2001-2003 og i 2013-1014.

Det viser Djøf Privats seneste lønstatistik. Tallene dækker over chefer, der har haft chef- og personaleansvar i under et år.

Forskellige udgangspunkter 

Skridtet fra menig til første chefjob giver samlet set de privatansatte djøfere en lønstigning på 9-10 procent.”Forskellen dækker dog over en vis spredning, og nogle vil opleve meget større stigninger, mens andre slet ikke får nogen lønstigning i forbindelse med den nye titel,” siger Anders Hjortshøj, projektchef i Djøfs Analyse og Systemafdeling.

Tallene er heller ikke korrigeret for brancheforskelle, der også kan have stor betydning for, hvordan ens første lederløn kommer til at se ud, fortæller Anders Hjortshøj.

I diagrammet herunder ses den typiske bruttomånedsløn for privatansatte djøfere, som har været chef med personaleansvar i under et år. Tabellen omfatter alle brancher.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.