Får erhvervsledere ud på studiet

25-03-2015
2 min.

Mikkel Broeng Jacobsgaard og Sebastian von Wildenrath Løvgreen står bag studenterorganisationen ´CBS Talks´, som får erhvervsledere ud til foredrag på Copenhagen Business School for at gøre de studerende klogere på ledelse og virksomheder generelt.

De to studerende følte, at der manglede perspektiver fra erhvervslivet på deres studier. For at det hele ikke skulle gå op i ­teori, besluttede de sig derfor for at lave en organisation, som får erhvervs­ledere til at holde oplæg for de studerende på CBS.

Hvad fortæller jeres gæster om?

”Blandt andet om, hvordan de er kommet op ad karrierestigen og er blevet ledere. Hvordan de er havnet der, hvor de er. De fortæller også om de virksomheder, de er i.”

Hvorfor skal de være ledere?

”Vores slogan er ´Bringing leader­ship to CBS´, og vores overordnede tema er ledelse og motivation, så det passer meget godt med at få ledere ud. Vi mener også, at ledere har det bedste billede af virksomhederne som en samlet enhed.”

Hvor mange studerende kommer til jeres arrangementer?

”Mellem 300 og 550.”

Hvad får de ud af det?

”De får blandt andet en bedre forståelse af, hvordan en virksomhed er struktureret. Man behøver absolut ­ikke selv at have lederambitioner for at komme til vores events.”

Har I selv lært noget nyt?

”Blandt andet at det er lidt tilfældigt, hvor man havner, og at man overhovedet bliver leder. Det gik igen hos alle oplægsholderne.”

Skal I selv være ledere?

”Det, vi har hørt om det, har i hvert fald ikke skræmt os endnu.”

Har I nogen drømmeoplægsholdere?

”Vi vil jo gerne have fat i nogle internationale navne i fremtiden. For eksempel Bill Gates.”

Hvordan finder man jer?

”Vi har en Facebook-side og en hjemmeside. Det er primært på Facebook, at vores aktivitet sker - søg på ´CBS ­Talks´.”

Kan alle komme til arrangementerne?

”Vores primære målgruppe er CBS´ere, men har du lyst til at tage en KU-ven eller en DTU-date med, så er de selv­følgelig også velkomne.”

Er det jer to, der arrangerer det hele?

”Der er også tre andre CBS-studerende i vores team, som hjælper til med alt, hvad vi laver.” 

Hvem er jeres næste oplægsholder? 

”Iværksætteren og finansmanden Lars Tvede. Han kommer den 29. april. Her vil han blandt andet fortælle om sin bog ´Kriser, krak og kaviar´, som han
vil relancere på dagen.” 

Sebastian læser International Business and Politics på sidste semester af bacheloren. Mikkel  læser HA Almen Erhvervsøkonomi - også på tredje år af bacheloren.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.