Skeptiske investorer

02-12-2015
1 min.

Både Vækstfonden og private investorer tøver med at sætte penge i spilvirksomheder.

Mens Producentforeningen, der organiserer spiludviklerne, taler om et kæmpe forretningsmæssigt potentiale, der går til spilde, vægrer både ­private og offentlige investorer sig ved at smide penge i branchen.

”Vækstfonden har hidtil været uvillige til at investere i spilbranchen, men vi tror, at den er ved at være mere åben over for tanken. Det er ingen hemmelighed, at vi er inde i nogle drøftelser om en særlig fond på 150 mio. kroner til investeringer i spilindustrien. Jeg regner med, at vi når frem til et resultat inden årsskiftet,” siger direktør Kim Ove Olsen fra Capnova.

Den opfattelse deler Vækst­fonden dog ikke.

”Capnova har endnu ikke sandsynliggjort, at en spilfond er en god investering, men hvis de kommer med en overbevisende forretningsplan, ser vi selvfølgelig på den. Vi er ikke et statsligt støtteorgan, som kan se stort på økonomien i investeringerne, bare det giver vækst. Vækst­fonden er i den situation, at vi skal have ­vores penge hjem igen,” siger direktør i Vækstfonden, Christian Motzfeldt.

 Argumentet om, at Danmark ­tjener dobbelt så meget på spileksport som på filmeksport, bider heller ikke på dig?

“Jeg kan ikke se, hvorfor man skal sammenligne spil- med ­filmbranchen. Der er mange andre, man kunne ­sammenligne sig med, farma-industrien fx.” Heller ikke blandt private investorer er der tegn på opblødning.

Spilinvestor og partner i Sunstone Capital, Nikolaj Nyholm, siger til Version2, at danske spiludviklere ofte i for høj grad er fokuseret på at køre et enkelt spil ud snarere end at bygge en virksomhed op.

Han mener, at det er en gammeldags tankegang at satse på enkelte store spilproduktioner og siger, at danske spilvirksomheder ikke tænker langsigtet på at skabe en bæredygtig forretning.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.