Nichebranche med milliardpotentiale

02-12-2015
1 min.

Selv modne mennesker fordriver i dag tiden med spil på mobilen, og under de fleste juletræer ligger pakker med konsol-spil til børn og teenagere. Spilbranchen er en global milliardindustri, og omsætningen vokser fra år til år.

Også Danmark har mange dygtige spil-udviklere, men det store vækstpotentiale bliver ikke indfriet på grund af manglende investeringer og kapital, lyder meldingen fra branchen.

Private investorer vil se beviser på, at spil kan give et ordenligt afkast og peger på manglende forretningsforståelse i spilbranchen, mens offentlige beslutningstagere fortsat betragter spilbranchen som noget kuriøst, der ikke for alvor fortjener offentlig støtte.

Spilbranchen eksporterer i dag for dobbelt så meget som filmbranchen og skaber flere arbejdspladser, men modtager kun en brøkdel af filmbranchen i offentlig støtte.

Og mens branchen venter på, at private og offentlige beslutningstagere får øjnene op for potentialet, så siver dygtige spiludviklere til andre lande, hvor mulighederne er bedre.Både Canada og Finland har på hver sin måde satset på spilindustrien, og begge lande oplever årlige vækstrater på 20-30 procent.

Djøfbladet har set nærmere på den danske spilbranches udfordringer og undersøger, hvad der skal til for at indfri potentialet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.