"Det er dybt alvorligt"

02-12-2015
2 min.

CBS er gået i gang med en intern undersøgelse for at finde ud af, hvad der skete på rusturen, som er beskrevet på de forrige sider. Hvis flere kan bekræfte historien, kan det få alvorlige konsekvenser for de ansvarlige.

Rektor på CBS, Per Holten-Andersen, fik historien fra rusturen forbi sit skrivebord, så han kunne komme med en kommentar.

Hvad var din umiddelbare reaktion, da du læste interviewet?

”At det var værre, end jeg havde forestillet mig, da jeg først fik det mundtligt refereret. Det er ikke verdens mest spændende sag for os for at sige det mildt. Det er dybt alvorligt.”

Hvad er din holdning til hændelserne?

”Det er langt ud over, hvad der overhovedet er acceptabelt. Jeg havde ikke forestillet mig, at nogle af vores studerende kunne opføre sig sådan. Når jeg læser det, så tror jeg næsten, at det er løgn, og det er slet ikke for at betvivle din historie. Hvis det her har foregået, så er det langt ud over, hvad nogen skal finde sig i, og også hvad CBS overhovedet kan acceptere.”

Hvor meget styring har I med rusturene?

”Vi har et forløb for introvejlederne, hvor vi informerer om, hvad meningen med introugen er, og hvad der er god opførsel. Vi har også et meget klart nedskrevet regelsæt om, hvad vi forventer af dem. Det er en af deres vigtigste opgaver at sørge for, at turene foregår på en ordentlig måde.”

Hvad gør I ved sagen?

”Lige nu ved vi jo ikke, hvilke introvejledere der har gjort hvad. Derfor går der en særlig intern sag i gang. De skal jo have ret til at give deres version af historien, men som du skriver det her, så er det langt ud over, hvad jeg overhovedet havde forestillet mig ville foregå på de ture. Vi skal dog stadig håndtere sagen ordentligt for alle de involverede.”

Hvad får det af konsekvenser, hvis I finder flere, der bekræfter historien?

”Det er jo ikke en offentlig rettergang, vi skal have sat i gang, men hvis det, du skriver, er sandt, så kan det komme på tale at give de ansvarlige karantæne fra studiet eller simpelthen smide dem helt ud.”

Hvad vil I gøre fremadrettet for at undgå lignende hændelser?

”Hvis vi finder ud af, at der er hold i historien, så må vi konstatere, at der skal foregå en væsentlig kraftigere intro til introvejlederne, som lægger vægt på, hvad deres ansvar er.”

Har I fået klager over turene?

”Nej, og det undrer mig. Vi har ikke fået nogen direkte klager. Men så længe sådanne oplevelser støder bare én deltager på en tur, så er det én for meget. Alle skal føle sig velkomne og behandles ordentligt.” 

Kommentarer

Nils Thorsen

07.12.2015 kl. 10.21

Det er godt der ses på det og ikke fælles dom før det er klarlagt. Det kan dog undre mig, at der ikke foreligger programmer og planer for rusturene så en studerende ved hvad hun går ind til og som ledelsen havde adgang til. Der kan være flere grunde til, at der ikke er modtaget klager og jeg kan ikke udelukke den værste, angst for repressalier

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Niels Christensen

07.12.2015 kl. 14.38

”Nej, og det undrer mig. Vi har ikke fået nogen direkte klager. Men så længe sådanne oplevelser støder bare én deltager på en tur, så er det én for meget. Alle skal føle sig velkomne og behandles ordentligt.”

Ligegyldigt om deltagerne bliver støtte eller alle syntes at det er sjovt, burde man måske overveje om det er et signal og værdigrundlag man gerne vil viderekommunikere ved nye studerendes første introduktion til CBS.

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne Petersen

07.12.2015 kl. 21.32

Rektoren undrer sig over fravær af klager?
Hvis han læser de hadske kommentarer til den anden artikel - kommentarer som jeg er ret sikker på kommer fra mænd - vil han forstå hvorfor.
Jeg vil også klart fraråde kvinden, at stå åbent frem. Hellere gør som hun har gjort, med en anonym tilkendegivelse via et fagblad. Hvis hun havde klaget til CBS ville hun ikke kunne være anonym med stor risiko for repressalier og kritikken ville formentlig bare være blevet dysset ned. På den måde kritikken her er offentliggjort, kan CBS ikke bare affærdige den.

0 kommentarer
7
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Signe C.

08.12.2015 kl. 21.17

Pjat, CBS tager alle klager og kritik meget alvorligt, og dette kommer fra en CBS-studerende på 2. år (faktisk på meget omtalte linje). Jeg finder det ærgerligt, at denne studerende har fået overtrådt sine grænser så meget (og kan på mange måder sagtens forstå hendes reaktion), men endnu mere ærgerligt, at hun går til pressen og ikke har søgt at løse det internt med CBS. Dette sætter skolen i et usædvanligt og ufortjent dårligt lys. Desuden ved jeg af erfaring, at der efter rustur bliver foretaget mange evalueringer, inklusiv anonyme, så dér havde hun rig mulighed for at ytre sig. Med det sagt, er det langt over grænsen, hvad der er sket, og jeg håber, det ikke sker næste år eller på andre studier.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.