Tog ud og kom hjem med helt nye kompetencer

18-11-2015
2 min.

Pernille Wichmann Christensen har arbejdet godt syv år i New York. Da hun returnerede til Danmark og skulle søge job, spillede hun på flere former for internationale kompetencer, som hun har fået med sig.

Pernille Wichmann mener selv, at syv et halvt år i udlandet har givet hende stærke kompetencer inden for flere forskellige felter – alt sammen noget hun har slået på i sin jobsøgning i Danmark.

Hun er blevet en eminent netværker.

Hun er fået en særlig forståelse for andre kulturer.

Hun er god til at tilpasse sig.

Hun er god til at finde og se mulig­heder alle vegne.

Og så er hun blevet faglig stærk ­inden for især grøn teknologi og stra­tegisk virksomhedsudvikling.

Det var lidt med armen vredet rundt, at Pernille Wichmann Christensen vendte tilbage til Danmark, hun befandt sig nemlig rigtig godt i en international verden fuld af muligheder. Men hun og manden havde aftalt, at hvis én af dem ønskede at flytte hjem igen, så fulgte den anden selvfølgelig med. Hun var den, der fulgte med.

Pernille Wichmann Christensen begyndte sin ­internationale karriere med et studiejob hos Dalberg – et dansk firma, der åbnede sin første afdeling i New York. Siden blev hun ­ledelseskonsulent samme sted.

Men da hun fik sit første barn, gik det bare ikke længere med en +60 ­timers arbejdsuge, som var kutymen. Hun ­havde i forvejen god kontakt til Udenrigsministeriet, og her blev hun også ansat som ledelsesrådgiver for amerikanske virksomheder, der overvejede at opkøbe danske virksomheder ­eller havde planer om at etablere sig i Danmark.

Pernille Wichmann Christensens hovedfokus har gennemgående været IT- og grønne teknologivirksomheder – særligt inden for vindenergi. Hun kalder sig selv lidt af en såkaldt ’cross’-­kulturel ekspert, der slår bro mellem to verdener.

Det var også Pernille Wichmann Christensen, der startede Djøfs netværksgruppe i New York.

Internationalt job i Danmark

Da hun skulle retur til Danmark og i gang med jobsøgningen, var det vigtigt for hende at gå efter et job med et internationalt udsyn. Og også ­meget gerne et job med rejse­aktivitet. Og den slags job er der faktisk også i rigtig mange af i Danmark, siger hun. ­Pernille Wichmann Christensen overvejede at søge job i Københavns Kommune, hvor hun gerne ville arbejde med ’grøn by’ – for så ville der jo være basis for at besøge og arbejde sammen med andre byer i verden, der også har dén dagsorden, tænkte hun.Det viste sig, at mulighederne var mange, og det var ikke svært at få et interessant job. Og det er ­Pernille ­Wichmann Christensens erfaring, at hendes internationale ­kompetencer kom hende til gavn. Det blev til et job hos Brüel & Kjær ­Vibro, hvor hun fik en titel som såkaldt Global ­Business ­Development Manager med ­fokus på vindenergi. Siden er hun skiftet til ­Vestas, hvor hun også har en meget international titel som Global Head of Positioning & Marketing. Og ­rejser er der nok af.

”For to uger siden var jeg i Frankrig, i sidste uge var jeg i Kina, og i morgen rejser jeg til Sverige,” fortæller hun.

På længere sigt er det dog ikke nok med de mange udenlandsrejser i embedsmedfør.

”Vi skal klart ud og bo igen på et eller andet tidspunkt – det har min mand lovet. Men lige nu vil vi gerne ­give ­vores børn nogle år med en dansk opvækst, da det er en god ­ballast at ­have med i rygsækken” siger Pernille ­Wichmann ­Christensen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.