Fuldmægtig bag kaktus-succes

18-11-2015
2 min.

Gro Samsø Bastian står sammen med sin søster og en veninde bag butikken Kaktus København, som på bare et halvt år er gået fra at være et tomt lokale og en iværksætterdrøm til at være en trendsættende butik med god omsætning og mange kunder.

Jægersborggade på Nørrebro i København. Brostensbelægning, hippe butikker og en enkelt Michelinstjerne hos Restaurant Relæ. Her finder du Kaktus Københavns lille lyse lokale med hvide vægge og kaktusser fra gulv til loft. En ung mand med sixpence på hovedet og barn på armen har lige købt et par kaktusser, da djøfbladet kommer på besøg.

”Vi åbnede i maj i år, og i dag har vi allerede en rigtig succesfuld forretning. De to andre arbejder fuld tid, og så har vi lige ansat én på deltid. Ved siden af butikken har vi også gang i en masse andre projekter som grøn indretning af kontorer, udlejning af kaktusser til fester og pop-up events hos andre butikker  senest hos Nørgaard på Strøget,” fortæller Gro Samsø Bastian, som ejer og driver butikken sammen med søsteren Maja og deres fælles veninde, Cecilie Krawack.

Gro står for alt det administrative, som de to andre synes er en anelse kedeligt. Blandt andet sørger hun for alt, hvad der har med økonomi at gøre.

”Der er en masse regler og systemer, som man bliver nødt til at sætte sig ind i, når man skal starte sin egen virksomhed. Men jeg synes faktisk, at det er rigtig sjovt at få det administrative til at hænge sammen. Det er de to andre lidt uforstående overfor.” 

De står til gengæld i butikken til daglig, hvilket Gro ikke har så meget tid til på grund af sit job som fuldmægtig.

”Vi var meget spændte på, om kaktusser var noget, man kunne leve af, men jeg tror, vi ramte kaktustrenden på det helt rigtige tidspunkt. Jeg har lige været i Amsterdam, og du kan nærmest ikke gå ind i en butik, uden at de har kaktusser. Du ser det også i Los Angeles, Barcelona og andre storbyer.”

Hun kan godt lide kontrasten mellem akademikerarbejdet i Socialstyrelsen og det meget konkrete arbejde med kaktusser.

”Det er den perfekte kombination, fordi jeg får lov til at prøve en iværksætterdrøm af ved siden af mit faste job. Jeg kunne ikke undvære vidensarbejdet som fuldmægtig, men jeg synes, det er fedt også at kunne bruge mine djøf-kompetencer i et kreativt iværksættermiljø.”

Hvorfor åbnede I en kaktusbutik?

”Min søster har godt styr på trends inden for boligindretning og havde spottet, at det her med kaktusser ville blive stort. Vi har længe gerne ville åbne en butik sammen, så da vi havde idéen og fandt et lokale i Jægersborggade, sprang vi ud i det.”

Hvordan føles forskellen mellem fuldmægtigkontoret og kaktusbutikken?

”Efter at have brugt hovedet på at skrive på en lang analyse på kontoret er det sjovt at komme ned i butikken og stå med 100 kaktusser, der skal ompottes til næste dag. Det med at få jord under neglene efter have siddet foran computeren er superfedt.

Hvor meget tid bruger du på butikken?

”I en almindelig uge bruger jeg nok 10-15 timer på det, men når vi så har events, lægger vi hurtigt rigtig mange timer i weekenden og om aftenen.”

Hvad giver det dig?

”En enorm glæde ved at se, hvor stor en succes Kaktus København allerede er blevet. Det har lidt afmystificeret det her med at være iværksætter. Det er fedt at opdage, at vi som team sagtens kan finde ud af at drive en virksomhed.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.