De nye kunde og konkurrenceklausuler

24-11-2015
1 min.

Et medlem spørger:

Jeg er en af de mange djøfere, der i min kontrakt har både en kunde- og en konkurrenceklausul. Jeg har hørt, at der snart kommer lovændringer på området og vil derfor gerne vide, om det vil influere på mine klausuler?

 

Det er rigtigt, at der er fremsat et lovforslag, der lægger op til at ændre reglerne om klausuler i et ansættelsesforhold. Lov­forslaget gælder dog kun klausuler, som er indgået efter den 1. januar 2016. Derfor vil det ikke ændre dine nuværende klausuler.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, kan en klausul ­maksimalt løbe i 12 måneder fra ansættelsesforholdets ophør. ­Kombinerede klausuler, som dem du har, vil kun kunne løbe i seks måneder. I dag er der som udgangspunkt ingen tids­begrænsning på en klausuls løbetid.

Du får kompensation

Lovforslaget lægger også op til at ændre i kompensationen, så medarbejdere er sikret kompensation, selvom de får andet arbejde i klausulperioden. I dag kan arbejdsgiveren modregne anden indtægt i kompensationen.I forhold til konkurrenceklausuler skal arbejdsgiveren fremover begrunde, hvorfor der overhovedet er brug for en sådan klausul i ansættelsen. I forhold til kundeklausuler lægger lov­forslaget op til et krav om, at arbejdsgiveren skal udlevere en liste over de kunder, der er omfattet af klausulen. I dag er det dig selv, der skal huske, hvilke kunder der er omfattet.

Du kan overveje, om en eventuel lovændring er et argument for at få justeret på dine klausuler, så de bliver enslydende med de klausuler, dine nye kolleger bliver pålagt. Hvis du vurderer, at det vil være en god idé at tage dine klausuler op til revision, er du velkommen til at kontakte Djøf.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.