Nu starter den store flytteproces

07-10-2015
2 min.

I sidste uge kom endelig regeringens udmelding om udflytning af stats­lige arbejdspladser. Emnet har siden foråret skabt en til tider ­tumultagtig debat, hvor der undervejs blev sat ­navne på styrelser fra såvel partier på ­Christiansborg som fra borgmestre rundt om i Danmark.

Nu har alle fået vished, og det vigtige arbejde er begyndt. I regeringens forslag til Finanslov for 2016 er der afsat 400 mio. kr. til flytningen. Spørgsmålet er, hvor langt det rækker, hvis processen skal foregå på en ordentlig facon. Erfaringerne fra dengang Sikkerhedsstyrelsen blev placeret i Esbjerg peger på, at det kostede 500.000 kr. pr. medarbejder. Så puljen rækker ud fra tidligere erfaringer til 800 ansatte.

Det stiller større krav til, at staten som arbejdsgiver i de kommende måneder udviser god arbejdsgiveradfærd og inddrager medarbejderne i videst mulig omfang. For alle har en interesse i en god proces for de berørte medarbejdere og chefer, så mest mulig viden bevares, og driften i institutionerne hurtigst ­muligt kommer op at køre igen.

Djøf har løbende spillet konstruktivt ud, og jeg er glad for, at vores forslag om blandt andet en jobbørs og orlovsmuligheder er blevet godt modtaget. For udflytningen er i omfang en særlig situation, der kræver en særlig indsats.

Vi er først og fremmest forpligtede på at bistå vores medlemmer med deres konkrete behov. Det ­behøver ikke stå i modsætning til samfundets interesser, men når tusindvis af arbejdspladser, medarbejdere og familier på én gang omplaceres, så har vi fokus på medlemmernes situation – et fokus, som Djøf i øvrigt fastholder, indtil alle berørte medlemmer har fået afklaret deres situation.Dernæst er det vigtigt for Djøf at følge udflytningen af stats­lige arbejdspladser helt til dørs. For det har været en central politisk begrundelse, at udflytningen skal understøtte vækst og arbejdspladser i hele landet. Det er naturligvis vigtigt for os, at det mål realiseres, så vi udvider og ­styrker djøfernes samlede arbejdsmarked. Det er en fordel for den enkeltes karrieremuligheder og for produktiviteten i samfundet.

Men i situationer som denne skal ­alle medlemmer først og fremmest være helt sikre på, at Djøf står klar, når der er brug for det.

Det er fordelen ved at være en del af vores faglige fællesskab.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.