Vi får ranke rygge og værdifuldt netværk

14-01-2015
2 min.

Sundhed på arbejdspladsen: Nina Frimodt-Møller, Corporate Health Manager hos Nordea Liv & Pension.

”Vi definerer sundhed som energi og overskud, inspireret af sundhedseksperten Chris MacDonald. Energi er vores vigtigste ressource. Vores medarbejdere skal have energi til at passe deres arbejde og nå de forretningsmæssige mål, de er ansat til. Og de skal have energi til at leve det liv, de gerne vil leve, når de har fri.”

Derfor gik vi i gang

”Vi havde et mål om at skabe Danmarks bedste arbejdsplads i pensionsbranchen. For at blive det, skulle vi også være en sund arbejdsplads. Det mål nåede vi i 2011.

Vores sundhedsprogram har dog fortsat samme fokus og er en integreret del af vores kultur og værdisæt.”

Hvad har vi gjort

”Overordnet er vores sundhedsmæssige tiltag nogle, der overrasker, rusker op i vaner, bygger bro og nedbryder hierarkier. Træner forandringsvillighed, får mennesker til at mødes, grine og indgå i nye netværk, og som inspirerer til at gå nye veje, også selvom det er med små skridt.

Vi har klassiske tiltag som løb, indendørscykling, vægttabsforløb, sund kantine og deltagelse i DHL-løb. Og vi har mere kreative tiltag som stammedans, ryg-, skulder-, nakketræning, mindfulness og events, der sætter fokus på at spare på salt i maden, spise fuldkorn, bruge friske krydderurter, kende dit blodtryk og vaske dine hænder.”

Medarbejdernes deltagelse

”Det er frivilligt at deltage i programmet. Der er ingen tvang og løftede pegefingre, blot attraktive rammer, ­muligheder, inspiration og idéer.

Fælles for alle vores tiltag er, at medarbejderne bidrager med egen tid – de flekser ud – og er med til at finansiere tiltagene af egen lomme, mens arbejdspladsen skaber rammerne og gør det muligt at vælge en sund hverdag. Også i arbejdstiden.”

Hvad får arbejdspladsen ud af det

”Vi kan måle sundhedsprogrammet både i sygefraværsstatistikkerne og i medarbejdertilfredshedsmålingerne. Det har haft en positiv effekt på både arbejdsglæde, produktivitet, performance og sygefravær. Helt konkret har vi et forløb for gravide medarbejdere i samarbejde med en afspændingspædagog, som har reduceret det graviditetsbetingede 
sygefravær med 75 procent.

Og så kan vi mærke det og se resultatet i de stolte, ranke rygge og nye værdifulde netværk, der opstår i organisationen. Der sker nemlig noget helt særligt, når mennesker mødes i nye sammenhænge, hvor hierarkier og fastlåste forestillinger bliver ophævet. Det giver en helt anden respekt og forståelse for hinanden, når man deler anderledes oplevelser, hvor alle er på udebane. Og den tager man automatisk med sig ind i det daglige arbejde, når man mødes næste dag ved møde­bordet.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.