Skal gøre mig fortjent til at bruge ordet medarbejder

29.4.2015

af

For Camilla Behrens var det en ny fornemmelse som nyudnævnt chef at træde ind på kontoret, hvor der så blev stille.

Overgangen fra at være kollega til at være chef er gået rigtig godt, synes Camilla Behrens, der sidste sommer blev chef i Rambøll Danmarks juridiske afdeling for syv tidligere kolleger.

”Jeg var da spændt på, hvordan mine kolleger ville tage imod det, og det var da også lidt mærkeligt, da jeg første gang oplevede, at der blev mere stille, når jeg trådte ind i rummet. Men omvendt har det været helt ok og helt forståeligt, for sådan var det jo også med min chef, dengang jeg var en af kollegerne.”

Camilla Behrens var helt på det rene med, at en del ville ændre sig, da hun sagde ja til at blive chef.

”Jeg gjorde det klart for mig selv, at hver gang der fremover ville komme en spændende sag eller et fedt projekt, skulle jeg give det videre til en af mine tidligere kolleger. Men det er slet ikke så svært, for jeg bliver så glad, når jeg kan se dem få julelys i øjnene.”

Camilla Behrens er helt bevidst om, at hun gerne vil være en god personaleleder, men også om, at det samtidig betyder, at hun ikke længere kan være dybt fag-faglig.

”Jeg har tidligere arbejdet i advokatbranchen, og dér er partneren den ypperste fagperson samtidig med, at det er ham eller hende, der er lederen.”

Og det er ikke altid den bedste cocktail, har Camilla Behrens erfaret.

De tidligere kolleger har taget det fint, at deres nuværende chef kommer fra egne rækker, men Camilla Behrens har selv skullet vænne sig til det.

”Jeg brugte ikke ordet medarbejdere i starten, for man skal lige gøre sig fortjent til at bruge ordet. Det er noget, der bliver opbygget over tid, og der skal ligge en accept i teamet af, at det er sådan. Nu kommer det meget mere naturligt, men jeg syntes stadigvæk, at fokus på os som et team er vigtigst.”

Den største udfordring for Camilla Behrens i hendes nye lederstilling er, at der er så meget, hun gerne vil.

”Når man starter, er man tændt af den hellige ild og har så mange idéer. Men man skal også lige give andre chancen for at tage idéerne til sig. Det vigtigste er, at teamet fungerer.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet