Jurastuderende bag kendt tøjmærke

10-09-2014
2 min.

Andreas von der Heide er medstifter og medejer af tøjfirmaet Les Deux, som i år ender med en omsætning på et tocifret millionbeløb. Han læser også jura og regner med at blive færdig på normeret tid.

Andreas og en ven fik i 2009 en idé til lave en T-shirt. Det var lige inden, han begyndte på jurastudiet. Et par måneder efter havde de solgt alle 500 eksemplarer af T-shirten og var klar på at investere pengene i en sweatshirt. Sådan begyndte tøjfirmaet Les Deux, der i dag omsætter for flere millioner om året.

Hvilke produkter har I nu?

”I dag har vi alt fra sko og ure til sweat-shirts. Alt inden for tøj på nær jeans.”

Kan du beskrive jeres stil?

”Vi vil gerne ramme Ralph Lauren-drengen, som møder ham fra gaden. Lidt preppy street. Eller lidt mere gammeldags forklaret – højskoleeleven, der møder gade-drengen fra Nørrebro.”

Hvordan går det for jer?

”Det går rigtig godt. Vi firedoblede omsætningen sidste år, og vi mere end fordobler i år. Vi regner med at nå en fornuftig to-cifret millionomsætning, som skal fordobles i 2015. Vi er lige nu fire fuldtidsansatte og 
to deltidsansatte i firmaet.”

Hvad laver du i virksomheden?

”Jeg er ham, der holder trådene samlet og sørger for, at vi får gang i nye projekter og finder på nye ting. Vi har for eksempel lige lavet et samarbejde med Apple-butikkerne i Danmark og Norge, hvor vi skal i gang med et eksklusivt samarbejde om at sælge sleeves (etuier red.) til deres produkter.

Hvor meget tid bruger du på firmaet?

”12 timer om dagen. Jeg har aldrig fri.”

Hvordan studerer du så?

”Da vores omsætning begyndte at stige, var der ikke tid til studiet mere. Jeg går slet ikke til undervisning. To uger før mine eksamener starter, begynder jeg at læse. Jeg går på arbejde fra 8 – 17, og så lukker jeg telefonen og arbejder fra 17 til omkring tre om natten. Jeg læser hele pensummet igennem, laver opgaver og går til eksamen efter to uger.”

Og det går fint?

”Ja det går fint. Jeg får mellem 7 og 10 til eksamenerne. Jeg har alligevel for meget krudt i røven til at kunne sidde ned så lang tid, som det tager at få 12.”

Så dit budskab er, at man kun skal 
læse to uger hvert semester?

”Det har i hvert fald fungeret for mig. 
Jeg ved ikke, om det fungerer for andre.”

Møder du nogensinde dine 
studiekammerater?

”Ja, jeg har nogle fantastiske juridiske venner, som også hjælper mig med lidt noter og den slags.”

Hvad siger de til, at du har et 
tøjfirma ved siden af?

”De synes bare, det er fedt. De får billigt tøj.”

Har du et råd til andre med 
iværksætterdrømme?

”Der så mange, der snakker om deres drømme. Spring nu bare ud i det. Vi startede med 500 T-shirts. Det handler om at komme ud over rampen.”

Kommentarer

patrick

19.03.2015 kl. 20.44

hvilke maskinger startede i med og bruge? plotter maskinge, varmpresser? eller fik i nogle andre til og lave det?

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.