Jeg har jo gjort alle de rigtige ting

10-09-2014
2 min.
Lotte Robenhagen ville ønske, at hun ikke var flov over at være arbejdsløs. Foto: Nana Reimers

Lotte Robenhagen var fuld af fortrøstning, da hun fik sin kandidatgrad for to et halvt år siden. Nu har hun været ledig så længe, at hun er røget ud af dagpengesystemet.

Lotte Robenhagen har besluttet sig for ikke at være sur og bitter.

”Men jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre for at få et job. Jeg har jo prøvet ALT,” siger Lotte Robenhagen, der blev cand.scient.soc. for to et halvt år siden og nu er en af de 198 dimittender, der er røget ud af dagpengesystemet det seneste år. Hun får det, der svarer til 60 procent af dagpengesatsen.

Lotte Robenhagen har søgt et hav af jobs. Både opslåede og uopfordrede – i mange forskellige brancher og både offentlige og private. Hun har søgt job som butiksbestyrer og som eventmanager i Tivoli. Hun har haft et 12 måneders løntilskudsjob hos AIDS-Fondet, hun har været i praktik, og hun har deltaget i et projekt om borgerinddragelse i Københavns Kommunes Socialforvaltning under løntilskudsordningen. Når hun ikke har arbejdet, er hun troligt mødt op i Djøfs jobværksted, hvor hun har intensiveret jobsøgningen, som hun hele tiden har holdt i kog – også når hun arbejdede.

Dengang hun var fuld af fortrøstning

Det var ellers med stor gejst, Lotte Robenhagen kastede sig over jobsøgningen, da hun blev kandidat.

”Jeg var meget positiv, da jeg lige var blevet kandidat. Jeg ville gerne have et AC-job eller noget andet der matchede mine kvalifikationer og vidste godt, at jeg ikke ville kunne vælge og vrage

Bare jeg ikke var flov over at være arbejdsløs

Men der gik en måned. Der gik to. Og Lotte Robenhagen kom ikke til en eneste samtale på de mange job,

”Jeg prøver at være sådan én, der ikke er sur på systemet. Men nogle gange kunne jeg godt tænke mig, at jeg ikke var flov over at være arbejdsløs på arbejdsmarkedsydelse – jeg har en tendens til at vende det hele indad. Og jeg vil virkelig gerne kunne forsørge mig selv,” siger Lotte Robenhagen.

Men selv om hun på den ene side er flov over sin situation, er det ikke noget, hun skjuler over for omverdenen. Tværtimod.

”Jeg sørger for at fortælle alle, at jeg er arbejdsløs, selv om det hænger mig ud af halsen at bruge den betegnelse om mig selv. Men jeg forsøger at bruge enhver lejlighed til at netværke. Jeg netværker så meget, at jeg nogle gange føler, at jeg sælger min sjæl. Men det kunne jo være, at jeg lige pludselig løber ind i en, der kan bruge mig, eller kender en, der kender en. ”Lotte Robenhagen købte på et tidspunkt en brugt taske via nettet. Da hun troppede op for at hente tasken, fandt hun ud af, at sælgeren ejede et PR-bureau, og det første, der faldt hende ind, var at spørge, om de ikke kunne bruge sådan én som hende. Det gav en åbning og en anledning til at sende et cv. Men det gav desværre ingen job.

Jeg skulle have læst på CBS

Økonomisk klarer hun sig dog indtil videre.

”Jeg kan godt se, at dagpengesystemet ikke er perfekt. Men jeg er heldig at have en kæreste, der er økonom i Nationalbanken. Og han støtter mig. Jeg kunne jo have siddet i en situation, der var meget værre. Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg have læst jura eller på CBS – men man kan jo altid være bagklog.

 

 

 

7 kommentarer
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Martin

10.09.2014 kl. 16.18

Kære Lotte
Har fuldt forståelse for din situation - har selv været der !

Jeg kom "fri" af DP systemet ved at arbejde et år som videnpilot - det hedder noget andet nu, check link

http://www.djoef.dk/r-aa-dgivning/jobsoegning/overblik-over-jobmarkedet/alternative-veje/regional-videnpilot.aspx

Er desværre tilbage i DP systemet igen - nu dog på DP sats !
Held og lykke.

PS Hvis du vil have nogle tips til hvordan jeg skaffede videnpilot stillingen, er du velkommen til at kontakte mig

0 kommentarer
6
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Ellen

10.09.2014 kl. 16.19

Har hun hørt om geografisk mobilitet? På Lolland og Jylland kan der være gode muligheder for at få job.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Lise Elisabeth Haaning

10.09.2014 kl. 17.13

Jeg sidder og tænker: Åh, det kunne have været mig. Men det er det heldigvis ikke. For jeg blev træt af at være ledig, og træt af, at alle de opslag, jeg så, krævede minimum 2-3 års erfaring - og hvor dælen får man dét henne, når man ikke kan blive ansat.

Jeg brugte min knap 1 års ledighed på at få relevant erfaring gennem virksomhedspraktik (som var utraditionelle for min branche), og fik en masse erfaring og et større netværk (uden at jeg følte, jeg var en "netværksl.. øhm, netværksprostitueret").

Jeg nægtede at fejre 1 års jubilæum som ledig, og derfor tog jeg en beslutning om, at starte op som selvstændig - og min virksomhed lever nu på snart 5. måned.

Som min kæreste siger, kan man ikke betale med frihed nede i brugsen, men bare det kan løbe rundt, og jeg får lidt løn, så er jeg glad indtil videre. Det er ikke endnu så "velbetalt" som dimittendsatsen på dagpenge, men friheden og det nye mærkat er til gengæld uvurderligt.

Mit bedste råd er, at finde ud af, hvad der adskiller én fra resten - og ikke mindst vise det. Lad være med at svømme med strømmen - det er der masser af andre der gør. Find ud af hvad DU allerhelst vil og kan. Der må have været noget ved studiet, som gjorde, at du netop valgte dét og ikke jura eller CBS. For tro mig, man kan også fodre svin med jurister..! Jeg er selv én af dem - og så alligevel ikke.

Det er ikke for at sparke til én, der ligger ned, men der er jo et eller andet, du ikke har gjort rigtigt - og det er måske netop ikke at vide, hvad du kan og vil - og måske også hvorfor.

Du kan læse mit blogindlæg om da jeg "slog op med min a-kasse" - lige her: http://www.ivaerksaetterblog.dk/2014/04/kaere-kasse-jeg-slar-op/

Jeg håber, mit indlæg kan inspirere - det er i hvert fald ment sådan. Jeg ønsker al held og lykke til dig, Lotte, og til andre i samme situation.

0 kommentarer
2
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne Petersen

10.09.2014 kl. 17.25

Ja, undtagen at tage en uddannelse, som der efterspørges.
Jeg har så ondt af jer unge, der kommer ud fra universiteterne med en uddannelse, som ingen vil bruge. Og oveni en tonedøv fagforening, der blot vil have uddannet endnu flere til ledighed.
Har du ikke mulighed for at bygge nogle mere specifikke kompetencer ovenpå den uddannelse og viden du har nu - f.eks. nogle IT-kompetencer. Noget der gør dig faglig set outstanding og ikke til at komme udenom. Sådan har jeg selv overlevet 27 år på arbejdsmarkedet.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Oscar Buhl

10.09.2014 kl. 17.29

Der er også ledighed blandt dimittender fra jura og Handelshøjskolen, så for tvivl ikke!

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Tina

17.09.2014 kl. 19.00

Lotte, du er SÅ sej at fortælle din historie. Jeg håber, at du en dag finder et job!

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Peter Sørensen

16.01.2015 kl. 16.34

Ja det er uhyggeligt at dimittender ikke kan få job og komme videre. Det er trods alt dimittenderne, der skal videreføre samfundet på et tidspunkt, når de nuværende ansatte går på pension. Mange af de ledere, der sidder og ansætter, og som fravælger dimittender har ikke mødt kravet om erfaring, da det ikke var noget man spekulerede på før 2008. Derfor har jeg ikke ret meget til overs for de ledere.

ps. Hvis indsatsen for at få ledige i job er kuldsejlet, så må der nye boller på suppen. Hvad kan gøres bedre? Hvordan? , for man kan simpelthen ikke være bekendt at nogle ringeagtes i så høj grad som det er tilfældet.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.