Det værste ved lederjobbet

10-09-2014
1 min.

Tid til familien er min største bekymring, hvis jeg skal være leder, siger djøferne. Og det gælder også mændene. Sundt tegn for fremtidens lederskab, lyder det.

’Min største udfordring ved at skulle påtage mig et lederjob ville være balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Det mener de djøfere, som ikke selv er ledere.

Det viser en ny undersøgelse om djøfernes arbejdsliv, hvor de kan vælge mellem i alt ti udfordringer, hvis de skulle varetage et lederjob.

Balancen mellem arbejde og privatliv kommer ind på en klar førsteplads både hos mænd og kvinder.

Det ser ledelsesrådgiveren Martin Lundqvist som et sundt tegn.

”Mange djøfere har oplevet en stresset og presset leder, der sidder og arbejder aften og weekend i en uendelighed. Så det er sundt, at fremtidens ledere ser det som den største udfordring.”

Frederik Iuel er enig.

”At kunne passe på sig selv er en vigtig lederegenskab.”

At ikke-lederne har noget at have deres betænkelighed om balance i, bekræftes af en anden, nylig Djøf-undersøgelse om ledelseskvalitet:

Her oplever mellemlederne, at de skal stå på mål for deres medarbejderes balance i tilfredshedsmålinger og hos topledelsen, men at ingen tager hånd om deres balance.

Fagligheden skal slet ikke slippes

’At give slip på fagligheden’ boner også højt hos djøferne.Det er et forståeligt dilemma, mener Martin Lundqvist.

”Men samtidig er det misforstået, at de skal slippe fagligheden. De skal ikke længere nødvendigvis være den fagligt mest kvalificerede, men derimod sikre, at fagligheden bidrager til de strategiske resultater i kerneopgaven og kunne se, hvor fagligheden skal bevæge sig hen i fremtiden.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.