Gav 20.000 til bedste IT-idé

11-06-2014
2 min.

IT-studerende fra CBS ville møde IT-studerende fra andre steder i Danmark. De arrangerede derfor en Case Competition.

Kender du nogen, der læser det samme som dig, men et andet sted i landet? De fleste vil nok svare nej. Det gjorde de noget ved på HA(it.)-studiet, da de lavede en IT-case-konkurrence for studerende fra hele Danmark.

Stefan K. Johansen er formand for
studieforeningen DØK, der stod bag
arrangementet.

Hvorfor lavede I en Case Competition?

”Vi ville prøve at skabe et bredere samarbejde mellem alle de IT-uddannelser, der findes i Danmark. Vi ville bryde nogle af de barrierer, som de forskellige uddannelser har over for hinanden, så vi alle får en fed samarbejdsplatform.”

Var det kun jer studerende, der stod 
bag konkurrencen?

”Ja. Hele vejen igennem. Vi fik ikke betaling for det og kørte det på vores egen frie vilje. Vi prøvede at skabe noget værdi for vores medstuderende. Vi ville gøre noget godt for studiemiljøet og skabe noget fællesskab. Vi havde 
partnere i erhvervslivet, som støttede 
os og sparrede med os.”

Hvor mange deltog i konkurrencen?

”Der var 50-60 tilmeldte. Primært fra CBS og ITU, men der var også folk fra Aalborg, KU, DTU og Copenhagen Business Academy. Holdene var sammensat, så kompetencerne så vidt muligt var blandede. Nogle var gode til at se på IT-delen og nogle andre havde forretningsaspektet med.”

Hvordan foregik det helt konkret?

”Vi var på CBS, hvor vi startede om torsdagen med introer og workshops. Holdene fik så udleveret casen fra vores case-virksomhed MaCom. De studerende fik 27 timer til at komme med forslag til løsninger på casens problemstilling.”

Som var?

”Den omhandlede Lectio, som er et IT-system, som stort set alle gymnasier i Danmark bruger til skemaer, aflevering 
af opgaver og så videre. MaCom havde nogle idéer til, hvordan de kunne videreudvikle på systemet og ville gerne have nogle input fra de studerende.”

Hvilken idé vandt?

”Et redesign af hele platformen, så den bliver tidsvarende til 2014. Holdet havde lavet et Lectio 2.0 med ny brugergrænseflade. Det var et sammensat hold med to fra CBS og en fra ITU. De vandt 20.000 kroner.”

Så pointen er, at man skal samarbejde 
på tværs?

”Ja, det er det, vi rigtig gerne vil have ud af det her. Folk skal samarbejde.”

Hvad med fremtiden?

”Vi kommer tilbage til næste år og hvert år efter det.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.