Fod på Folkemødet

11-06-2014
3 min.

Den ene dag tager Lena Schenk til møder på Christiansborg. Den næste dag skal hun forholde sig til hvor, mange toiletter der skal stilles op til de op mod 80.000 gæster til det årlige Folkemøde på Bornholm.

Da Lena Schenk flyttede til Bornholm i 2007 med sin daværende mand og børn, var det for at komme tæt på naturen, roen og svigerforældrene. Hvad hun overhovedet ikke havde regnet med var, at der ventede hende et job, der i den grad udvikler og udfordrer hende hver eneste dag.

Lena Schenk er cand.scient.soc. og udviklingskonsulent i Folkemødets sekretariat, der er forankret i Bornholms Regionskommune. Hun har været med, siden det første Folkemøde blev holdt i Allinge på Bornholm i 2011 med inspiration fra den svenske politikeruge ’Almedalsveckan’ på Gotland. 

”Og det er noget af en appelsin i turbanen at få sådan et projekt som AC’er på Bornholm,” siger hun.

Men hun har også ligget vandret i tre år. Og hun ligger stadig vandret. Fra start var Lena Schenk og chefkonsulent Louise 
Groth-Michelsen de eneste, der arbejdede fuldtid og mere til på Folkemødet. I dag har de også en ’seniorjobber’, en deltids kommunikationskonsulent og en deltids teknisk koordinator. Og jo tættere de kommer på juni måned, hvor det fire dage lange 
Folkemøde traditionen tro løber af stablen, jo mere trækker de på andre kolleger
i kommunen og i lokalområdet.

Sidste forår havde Lena Schenk 280 overarbejdstimer på fire måneder. Tidligere registrerede hun ikke – hun arbejdede bare. Men i 2012 tre uger inden Folkemødet var hun ved at gå ned med stress. Løsningen blev, at hun blev taget af to andre projekter, som hun var leder på, og siden har hun udelukkende koncentreret sig om Folkemødet.

Det kan være hårdt, men det er for det meste også rigtig sjovt, siger Lena Schenk.

”Jeg har fået en kæmpe indsigt på vildt mange områder. Forleden sad jeg til terror-
sikkerhedsdag på politigården. Den anden dag stod jeg ude på området for at tage stilling til, hvor toiletterne skulle stå, og andre dage tager jeg til København for at holde møder på Christiansborg.” 

Og så skal der jo også skrues et Folkemødeprogram sammen.

”Det bliver vi virkelig udfordret på, og det er noget, vi er meget i dialog med interessenterne og med hinanden om. Hvad er egnet – det er der mange meninger om? Vi har dog et princip om, at der ikke skal stå noget med mad i de enkelte events – ikke noget med ’Kom og grill med Pia Kjærsgaard’.”

For Lena Schenk peaker det hele ved åbningsceremonien torsdag aften midt i juni. Og i år har hun og de andre lovet hinanden, at de i langt højere grad selv skal deltage i Folkemødet.”Vi har lagt en plan, så vi også får oplevet noget af stemningen og de mange events, for i 2012 sad vi og brandslukkede til langt ud på aftenen. Men da vi endelig kom ud, mødte vi heldigvis kun glade mennesker.”

Når den sidste tale er holdt om søndagen, bliver der lukket ned. Helt ned. For en sidegevinst ved alt knokleriet er, at Lena Schenk og hendes kolleger holder fri i hele juli og det halve af august. Men så er der til gengæld fuld skrue igen fra september.

Hvad er det sværeste for dig i dit job?

”Det er hårdt at skulle sætte sig ind i noget, jeg ved, jeg ikke er god til  fx hele det tekniske område. Jeg skal pludselig kunne tale med om megabits og programmering, noget der tidligere har været sort snak for mig.” 

Hvor længe tror du, at du kommer til at arbejde for Folkemødet?

”Lige nu er Folkemødet nået teenagestadiet. Jeg vil i hvert fald gerne være med til det bliver mere modent og nærmer sig sin endelige form.”

Hvad skal I blive bedre til?

”Vi skal blive bedre til at fejre. Vi lander så mange ting. Der lyder max et højlydt ’yes’, når en million kroner er hjemme via en sponsoraftale. Hvis vi var en privat virksomhed, havde vi drukket champagne mange gange.”

Hvad gør du for at holde styr på alle dine opgaver?

”Jeg har rigtig mange papirlapper. Og så har jeg efterhånden fået en tillid til, at jeg nok skal huske og nå tingene. Det er utroligt, hvad man rent faktisk kan rumme. Men vi har et udestående – en drejebog for hele Folkemødet, så det hele ikke bare er oppe i hovederne på Louise (hendes kollega, red.) og jeg.”

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommenter

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.