Gør din LinkedIn-profil levende

13-05-2014
2 min.

Linkedin skal bruges mål-rettet for at kaste job af sig. Kun de færreste bliver kontaktet af headhuntere. Konsulenthuset Ballisager anbefaler, at man bruger tid på at give sine henvendelser et par ord med på vejen.

Som et rendyrket karrierenetværk med mere end 1,2 mio. danske profiler er LinkedIn interessant for headhuntere og rekrutteringsagenter. Det underbygges af Ballisagers Rekrutteringsanalyse, som viser en eksplosiv stigning i virksomheders brug af Linked-In. Mere end hver femte bruger LinkedIn i rekrutteringen, og hver tredje private virksomhed slår job op.

Næsten alle brancher

Morten Ballisager understreger, at netværket ikke er bedre, end man selv gør det til:

”Det er langt fra alle, som automatisk får henvendelser fra headhuntere. Man er selv ansvarlig for at gøre LinkedIn levende ved at turde tage det første initiativ.”

Med en fuld profil, et opdateret cv og en præcis titel, hvor det fremgår, at man søger nye udfordringer, kan man begynde at sætte sine virtuelle fodspor i den ønskede retning.

Stort set alle brancher bruger LinkedIn.

”En del af det private jobmarked er flyttet derover på den måde, at LinkedIn er deres primære kilde til rekruttering. Selv en ufaglært branche som telemarketing, som kan være interessant for nyuddannede djøfere, er meget aktiv på LinkedIn,” siger Morten Ballisager.

Grænsen går dog ved job i det offentlige, idet rekruttering via LinkedIn ikke lever op til de krav om åben og gennemsigtig rekrutteringsproces, som disse job er underlagt.

Målret dit netværk

”Men uden et netværk har LinkedIn ingen reel værdi. Så start fx med at opsøge personer med samme uddannelse og find ud af, hvor de arbejder. Det kan ofte udvide egne jobsøgningsvinkler,” forklarer Morten Ballisager.

Samtidig bør man følge de virksomheder, man er interesseret i, for nogle slår i første omgang kun nye stillinger op på LinkedIn.

”Som aktiv jobsøgende kan det være nødvendigt at overvåge LinkedIn-updates minimum tre gange dagligt, men man bør have et mål med hvert besøg – fx mener jeg ikke, at der er meget direkte effekt fra de faglige fora på LinkedIn, så brug kun tid der, hvis du har et konkret ærinde.”

Præsenter dig selv

Morten Ballisager anbefaler desuden, at man altid fortæller, hvorfor man gerne vil ’connecte’, når netværksanmodninger sendes afsted.”Det er noget, jeg tillægger stor betydning – at man lige gør sig den ulejlighed at forklare, hvorfor man gerne vil inkludere mig i sit netværk,” siger han og tilføjer:

”Jeg har postet en artikel om dette på LinkedIn, og det er bestemt ikke alle, der er enige i det råd. Men jeg vil klart fastholde, at det i hvert fald ikke skader at sende et par ord med sin netværksanmodning.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.