Sådan får du mest ud af din efteruddannelse

30-04-2014
1 min.

Bent Gringer er chefkonsulent i Kompetencesekretariatet, der er de statslige overenskomstparters fælles sekretariat for kompetenceudvikling. Han har skrevet ph.d.-afhandling om djøfernes kompetencer. Djøfbladet har spurgt ham, hvad den enkelte skal gøre for at få mest muligt ud af sin efteruddannelse?

”Gør din chef og dine kolleger til vidner på, at du vil bruge den til noget, som gavner dig selv og andre, når du kommer hjem,” lyder svaret fra Bent Gringer.

Hvorfor er det så vigtigt?

”Fordi du øger forpligtelsen – både din egen og din leders – til, at der skal komme noget ud af det. Og fordi du kobler din læring sammen med, at den skal give et udbytte, som andre får glæde af. Man skaber værdi for sig selv ved at skabe værdi for andre.”

Men er det ikke meget tidskrævende at følge alle dine råd?

”Det synes jeg ikke. Tiden, du bruger, opvejes af, at du bliver mere aktiv i at til- og fravælge de dele af kurset, som du kan se, du kan bruge eller ikke kan bruge. Og du får mere hjælp fra andre, når du kommer hjem.”

I næste artikel 'Før, under og efter din efteruddannelse' kan du se Bent Gringers forslag til, hvad du helt konkret gør før, under og efter – inspireret af Peter Drucker og Robert Brinkerhoff.

 

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.