20 års bistandssamarbejde trappes ned

09-04-2014
1 min.

Siden Vietnam blev samarbejdsland med Danmark i 1994, har landet været en af de største aftagere af dansk udviklingsbistand. Samarbejdet er blevet fremhævet som en stor succeshistorie. Ifølge ambassadør John Nielsen er årsagen til det positive udfald af samarbejde, at ”vietnameserne har taget ejerskab til bistanden og ikke bare sagt ja til noget, de ikke ville have.”

Størsteparten af bistanden er anvendt til fattigdomsorienterede indsatser inden for fiskeri, vand, sanitet, landbrug, miljø samt til god regeringsførelse, herunder til økonomiske, administrative og juridiske reformer samt anti-korruptionsindsatser.”Over 20 år har vi støttet den vietnamesiske regerings reformproces med 7,5
milliarder kroner. I samme periode er fattigdommen blevet mere end halveret, og i dag kan Vietnam på mange områder klare sig uden udviklingsbistand,” siger John Nielsen.

Fra 2015 bliver bistanden udfaset, men der vil stadig være et samarbejde inden for områder som grøn vækst og klima, erhvervsinstrumenter, kultur- og uddannelsessamarbejde samt menneskerettigheder.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.