Dine, mine og vores kunder

26-03-2014
1 min.

Det regionale projekt Industry Smart Center Randers hjælper fremstillingsvirksomheder med at forbedre konkurrenceevnen, få flere ordrer og opnå vækst ved at samarbejde i stedet for at konkurrere om kunderne.

Før konkurrerede de om ordrerne. Nu betragter fremstillingsvirksomhederne i Randers hinanden som kolleger, der samarbejder om kunderne. De er med i det regionale projekt
Industry Smart Center Randers (ISCR). Målet er at øge produktion, omsætning, medarbejderstab og i sidste ende overskud på bundlinjen gennem samarbejde om forretningsudvikling og effektivisering af produktiviteten foruden efteruddannelse, markedsføring og
tilførsel af kapital.

Omdrejningspunktet er forpligtende netværk, konkrete og intensive aktivitetsforløb samt fælles aktiviteter som foredrag, konferencer og inspirationsmøder. Her og nu handler det om, at virksomhederne bliver mere konkurrencedygtige ved at effektivisere og optimere driften, så de kan matche den globale konkurrence prismæssigt.

”Vi hjælper virksomhederne med at nytænke deres langsigtede strategi og forretningsmodel og sætte klare mål,” siger projektleder Erik Poulsen.

Flere af virksomhederne har forbedret produktiviteten med op til ti procent, efter de er kommet med i projektet, der startede i
august 2012, fortæller Erik
Poulsen. 


Vækst gennem samarbejde

Idéen er, at virksomhederne på sigt kommer til at lære hinanden så godt at kende, at de i stedet for at konkurrere samarbejder og hjælper hinanden, løser opgaver i fællesskab og anbefaler hinanden ude hos kunderne. For ved at dele viden og lære af hinandens erfaringer har de bedre muligheder for at udvikle sig i et stærkt konkurrencepræget marked. Der er fokus på deres rolle i værdikæden i strategiske partnerskaber med store globale kunder.

”Tendensen er, at store internationale produktionsvirksomheder skærer i antallet af underleverandører. Det betyder, at de østjyske underleverandører bliver presset ud, hvis de ikke kan finde ud af at samarbejde,” siger Erik Poulsen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.