Djøfer i Danmarks Indsamling

12-02-2014
2 min.

Stig Fog er fundraiser og bruger halvdelen af sit arbejdsår på at få indsamlingsdelen af Danmarks Indsamling til at spille.

”Ti dage til show.” - ”Vi har møde med Medina-folkene klokken tre.” - ”Hvordan går konkurrencen mellem Blachman og Remee?” - ”Peter Frödin har ikke ringet tilbage.”

Vi er til redaktionsmøde hos STV Production, som producerer showet og tv-udsendelsen til Danmarks Indsamling. Rundt om mødebordet sidder producere, tilrettelæggere, journalister, assistenter og så lige Stig Fog. Når mødet drejer ind på noget indsamlingsteknisk, blander Stig sig.

”Jeg har at gøre med alle indsamlingskanalerne og alt samarbejde med organi-sationerne og alle mulige andre. Jeg sikrer, at der er forbindelse fra det, der sker på tv, til det seerne skal gøre, og at vi får pengene i hus,” fortæller han efter mødet.

Siden midten af december har han siddet hos produktionsselskabet og næsten udelukkende koncentreret sig om den store indsamling. Han er egentlig selvstændig fundraiser, men bruger omkring halvdelen af sit arbejdsår på Danmarks Indsamling.

På selve indsamlingsaftenen sidder han i det såkaldte ´War Room´.

”Det er der, hvor alle resultater kommer ind. Vi validerer de informationer og oplysninger, vi får. Sådan så man ikke bare kan ringe ind og sige, at man giver to millioner, og så er det snyd og humbug – det sker faktisk. Min rolle er egentlig at gå rundt og drikke kaffe og have overskud til at svare på hvad som helst.” 

Efter showet går han i gang med en større evalueringsrapport, og når den er færdig, går der ikke mere end et par måneder, inden han er i gang med forberedelserne til næste års Danmarks -Indsamling.

”Jeg har været med alle otte år, den har kørt. Jeg bliver ansat fra år til år, men der er en god sandsynlighed for, at jeg også er med i 2015.”

Det er kun op til showet, at Stig Fog -sidder hos produktionsselskabet. Resten af året arbejder han fra sit soveværelse.

”Cirka 20 centimeter fra sengen.”

Hvordan er stemningen på selve aftenen?

”Den er jo elektrisk. For mange af os er det den største aften på året. Jeg går aldrig i jakkesæt, men det gør jeg den dag. Det er også en aften, hvor jeg får udløst et helt års arbejde og ser endemålet.”

Hvordan har du det lige efter showet?

”Jeg er simpelthen så træt. Sidste år skulle vi køre til Norge på skiferie dagen efter. Jeg sov hele vejen fra København til Lillehammer. Konen måtte køre bilen.”

Hvad er din baggrund?

”Jeg har læst public relations på RUC og blev færdig i ´95. Jeg var fundraiser i Folkekirkens Nødhjælp i otte år. Så blev jeg generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd, og så har jeg været selvstændig konsulent siden 2005.”

Hvad laver du ud over Danmarks Indsamling?

”Jeg rådgiver organisationer i forhold til indsamling – alle de aspektér, der er i det. Lige fra rekruttering af medarbejdere, konceptudvikling, strategi, bestyrelsessparring og analyse.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.