Ville droppe ud hver time

03-12-2014
2 min.

For Phillip Dimsits Lerer var den første tid på studiet hård. Da han skrev et blogindlæg om det, blev han bekræftet i, at han ikke var den eneste, der havde det sådan.

Begyndelsen på drømmestudiet i International Business and Politics på CBS var ikke den rene drøm for Phillip Dimsits Lerer. Da han skulle skrive et blogindlæg om studieliv, valgte han overskriften ”Jeg havde lyst til at droppe ud hver time”.

Hvad skrev du om i blogindlægget?

”At det at starte på et studie er enormt svært, og at det kan være psykisk hårdt. 
At man en gang imellem har lyst til at droppe ud og smide håndklædet i ringen. Jeg var blevet overrasket over de følelser hos mig selv.”

Hvorfor skrev du om det?

”Jeg var fortvivlet over at gå på et studie med en masse dygtige studiekammerater, men der var ikke nogen der talte om, at det var hårdt. Det var ikke noget, vi snakkede om.”

Hvorfor er det hårdt?

”Måden at studere på universitetet på er meget anderledes end i gymnasiet. Pludselig forventes det, at man studerer derhjemme, at man laver sine ting, og at man læser til timerne og skriver akademiske opgaver. I det hele taget er der nogle akademiske koder, som kan være svære at gennemskue lige i begyndelsen.”

Hvilke reaktioner fik du på blogindlægget?

”Blandt andet Facebook-beskeder fra studerende, som fortæller deres personlige historier om, hvordan de kæmpet sig igennem deres bachelor. Der er også over 100 kommentarer på bloggen. Mange fra folk, som havde den samme følelse som mig, da de startede. Det har været meget positive og støttende kommentarer, hvilket man sjældent oplever i den grad på nettet. Det viser, at der var noget om det, jeg skrev om.”

Hvordan reagerede du på alle de positive kommentarer?

”Jeg har været enormt overrasket. Jeg føler, at jeg virkelig har ramt ned i noget, når folk skriver til mig, at det er første gang, de er blevet forstået, eller første gang de har følt, at andre folk har det som dem.”

Hjalp det dig selv at skrive om det?

”Helt sikkert. Det hjælper at tale eller skrive om den slags. Mine medstuderende kommer hen til mig og snakker og fortæller, hvordan de har det, og om hvordan de er glade for, at der endelig er én, der har taget bladet for munden. Jeg håber, det har løsnet en stemning op, og at folk måske begynder at tale mere om det på studierne.”

Fortsætter du på studiet?

”Ja, det gør jeg. Jeg er blevet rigtig glad for mit studie. Jeg skulle over en periode, hvor jeg tvivlede meget på mig selv og på, om jeg havde valgt rigtigt, men på et tidspunkt så falder man også lidt til ro.”

Andres kommentarer på
Phillips blogindlæg:”Jeg er selv på 3. semester på statskundskab, og jeg kan følge alt, hvad du siger!”

”Du er absolut ikke alene.”

”Ro på mester! Du skal bare lære at “knække koden” ift. det at gå på universitet!”

”… ens egne forventninger og selvopfattelse smuldrer, når man næsten hver uge kommer hjem om aftenen og igen-igen overvejer at droppe ud.”

”Jeg elsker mit studie, men jeg hader det pres og den forventning, der er omkring vores karakterer.”

Læs Phillips blogindlæg her: djoef.dk/brydtabuet

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.