Campusliv i Korea

15-01-2014
3 min.

Lars Thorn er udvekslingsstuderende på et af Koreas elite-
universiteter. Normalt læser han Business Administration på Aarhus
 Universitet.

Hvorfor valgte du at læse i Korea?

”Jeg hørte om muligheden på Aarhus Universitet, hvor tidligere udvekslingsstuderende fortalte om deres erfaringer med Korea University. Det lød rigtigt godt. Mange overser Korea, når man taler om Asien. Jeg er glad for, at jeg endte i Korea. Her er man mere en del af fællesskabet end i andre asiatiske lande, hvor de udvekslingsstuderende holder sig mere for sig selv.”

Hvordan er det faglige niveau på 
dine studier?

”Det er nogenlunde på samme niveau som derhjemme. Måske en smule lavere på nogle områder. De studerende er til gengæld mere flittige, og arbejdsbyrden er nok også en del større. Der er mødepligt til forelæsninger, og man bliver bedømt på sin deltagelse i undervisningen. Det giver nok et skub i forhold til at forberede sig.
 Engelskniveauet er dog noget gebrokkent, hvilket giver lidt udfordringer, når vi skal lave gruppearbejde.”

Hvad er de største forskelle i forhold til dit studie i Danmark?

”Der er mindre selvstudie og en mere formel omgangsform mellem undervisere og studerende. Forelæsningerne foregår i mindre lokaler med færre studerende, hvilket ofte gør klassediskussioner lettere.”

Hvordan er det sociale liv?

”De koreanske studerende er søde, åbne og festlige. Jeg har allerede fået flere
 gode koreanske venner. Vi går ofte i byen, og koreanerne holder ikke igen. Work hard – play hard, som de siger. Alkohol åbner døren for det sociale. Vi spiser som regel ude sammen om aftenen. Her deles man om maden i modsætning til i Danmark. Man mødes mest på cafeer og restauranter. Der er ikke den samme tradition for at invitere folk hjem som i Danmark.”

Er livet på universitetet anderledes?

”Der er mere campus-ånd end i Danmark. Der bliver arrangeret rigtigt mange arrangementer for udvekslingsstuderende, og der er et helt team på 200 koreanske studenter-buddies, som sørger for, at vi trives og hjælper med alt det praktiske. For nylig var vi til cheering-practice, hvor vi op til en sportsbegivenhed på universitetet skulle lære at heppe rigtigt. De koreanske studerende er så entusiastiske, at man lader sig rive med, hvor det i Danmark nok ville føles lidt akavet.”

Hvad synes du mindre godt om?

”Den store respekt for ældre kan være lidt svær at vænne sig til som dansker. Nogle gange virker det, som om ældre har carte blanche til at opføre sig mindre pænt over for de unge. Det er også altid de ældste studerende, der tager ordet i diskussioner osv. Jeg skal også vænne mig til, at man ikke har fysisk kontakt på samme måde som i Danmark – de unge giver ikke hånd eller krammere. Det kan godt medføre nogle lidt akavede situationer.”

Hvad er omkostningsniveauet for 
udvekslingsstuderende?

”Jeg giver 2.800 kroner for et værelse, og man kan spise ude for under 50 kroner på de lokale restauranter. Det er ikke almindeligt at lave mad hjemme. Alt i alt kan man snildt leve for omkring 5.000 kroner om måneden – så kommer udgifter til fest og farver oveni. En fadøl eller en lille flaske Soju – en slags svag vodka – koster kun 15 kroner.”

Hvad forventer du at få ud af dit
 studieophold i Korea?

”Jeg er helt klart blevet mere åben. Jeg tror, det er en fordel at have oplevet en helt
 anden kultur, hvis man en dag får mulighed for at blive udstationeret eller skal
 samarbejde med mennesker fra andre
kulturer.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.