Dimittend i fodboldpraktik

26.2.2014

af

Cand.merc. i filosofi, Kasper Ebbesen er en af mange Djøf-dimittender, som endnu ikke har skiftet eksamensbeviset ud med et job. Gennem praktik hos fodboldklubben Nørrebro United er han blevet mere bevidst om, hvad han kan på arbejdsmarkedet.

Der står ´OMKLÆDNING DRENGE´ på døren. Lugten kender alle, som har haft idræt i folkeskolen. Der er ikke andre steder at give interview i det lille baghus på Nørrebro, så det bliver her, at Kasper Ebbesen fortæller om, hvad han laver i Nørrebro United.

”Jeg er i praktik i fire uger her i fodboldklubben. Det er en del af en matchmaking-proces, hvor akademikere og mindre virksomheder forhåbentlig får øjnene op for hinanden.”

Ud over praktikken får han også et lederkursus, og så skal han i praktik i syv uger i en anden virksomhed. Forløbet er et samarbejde mellem DBU, Københavns Kommune og Djøf.

Han er i praktik sammen med Anders Berntsen, som også er arbejdsløs dimittend. Tiden i klubben bruger de primært på at lave et udkast til en folder, som skal fremme kommunikation på tværs af organisationen i klubben. Blandt andet for bedre at fastholde klubbens frivillige.

”Klubben er vokset med 100 medlemmer hvert år siden 2008. Organisatorisk har det måske været lidt svært at følge med. Der kan vi hjælpe. De mangler også baner, men det kan vi ikke gøre så meget ved.”

Kasper er glad for at bruge sine kompetencer fra studiet til noget. Han har fået øjnene op for, at det han har lært om analyse, organisering, struktur og kommunikation kan bruges helt lavpraktisk til en folder for en fodboldklub på Nørrebro.

”Jeg har hørt og læst om, hvordan akademikere kan bidrage til noget i de små og mellemstore virksomheder. Men der har altid været en barriere. Det føles ikke så virkeligt, når du ikke selv har været ude og prøve det af.”

Han fortæller, at han har fået bekræftelse på, at han rent faktisk har en masse at tilbyde.

”Jeg kan byde ind med et produkt og gøre en forskel og skabe en værdi for denne her klub. Hvis jeg kommer ud i en mindre virksomhed, som har nogle organisatoriske udfordringer, så ved jeg nu, at jeg har noget at bidrage med.”   

Hvem er din følgesvend?

”Han hedder Anders Berntsen, og han har læst Socialvidenskab og Kommunikation på RUC. Ligesom jeg, har han været ledig siden sidste sommer. Han spiller selv i Nørrebro United.”

Hvor stor er Nørrebro United?

”Klubben har cirka 500 spillere fordelt på omkring 40 hold. Banerne er spredt rundt om på Nørrebro. Der er én ansat, og det er formanden Flemming.”

Er du fodboldinteresseret?

”Jeg har selv spillet i mange år. Jeg ser fodbold i fjernsynet og følger med i, hvad der sker.”

Kunne du se dig selv i en mindre virksomhed, inden du kom ud i klubben?

”Nej, jeg kunne ikke se, hvad jeg skulle gøre der. Jeg havde mest søgt stillinger i større private virksomheder med graduate-programmer. Men når du kommer ud i en mindre virksomhed, så kommer du jo nærmest ud i et graduate-program, fordi du lynhurtigt bliver blandet ind i alverdens forskellige ting, som skal ordnes.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet