Dansk-koreansk vidensudveksling

15.1.2014

af

Nyåbnet innovationscenter skal styrke samarbejdet mellem Danmark og Korea inden for uddannelse, forskning og innovation.

Danmark og Korea underskrev i 2012 en samarbejdsaftale inden for uddannelse og forskning. Og i august 2013 åbnede Danmark et innovationscenter i Seoul, der skal sætte yderligere fart i samarbejdet mellem de to lande.

”Stort set alle danske universiteter har allerede relationer herude. Der er både udvekslingsprogrammer for studerende og forskningssamarbejde på flere områder. Særligt inden for de tekniske videnskaber er niveauet meget højt herude,” siger Torben Orla Nielsen, forsknings- og innovationsattaché på det nyåbnede danske
innovationscenter.

Et andet formål med Innovationscentret er at øge samarbejdet mellem danske og koreanske innovationsvirksomheder.
 Fokus er især på grøn teknologi, bioteknologi/life science og ICT (informations- og kommunikationsteknologi, red.).

”Iværksættere og mindre danske virksomheder inden for fx biotek har måske en ny teknologi med potentiale, men mangler ressourcer til at sætte teknologien i produktion. Korea vil gerne være stærkere på biotek og farmaceutiske produkter, og så kan vi hjælpe med at finde en partner, der har de nødvendige ressourcer til at få realiseret produktet,” siger leder af det danske Innovationscenter Maria Skou.

Ofte vil koreanske virksomheder i kraft af deres størrelse og enorme kapital vælge at købe teknologien. Normalt vil de store konglomerater selv stå for udvikling, produktion, salg og service. Men ifølge Marie Skou er der en stigende bevidsthed om, at størrelsen og strukturen i de koreanske virksomheder kan være hæmmende for innovation. Mindre innovationsvirksomheder bliver simpelthen kvalt af de store konglomerater, og den hierarkiske top-down-struktur betyder, at nye ideer ikke
altid får lov til at blomstre.

”Her kan Danmark med sin særlige erhvervsstruktur med mange små- og mellemstore virksomheder vise en anden model.  Innovationscentrets udfordring er så at finde de rigtige partnere for danske virksomheder og institutioner, hvad enten det er i chaebols (konglomerater, red.) eller mindre virksomheder,” siger Maria Skou.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet