Læg fire et halvt år til dit liv med motion

20-09-2013
1 min.

Har du har et job, hvor du sidder på den flade stort set hele dagen, kan du forlænge dit liv med op til fire et halvt år, hvis du er fysisk aktiv i fritiden.

Det batter at give den gas med løb, svømning eller styrketræning i fritiden – især hvis du sidder stille i stort set hele din arbejdstid.

Du kan nemlig lægge op til fire et halvt år til dit liv, selvom du har et stillesiddende arbejde, hvis du motionerer i din fritid. Det viser nye data fra den såkaldte Østerbro-undersøgelse – den største længerevarende hjertekar-forskningsundersøgelse, der er foretaget i Danmark blandt 16.000 danskere.

”Det ser ud som om, at uanset hvilke fysiske krav der stilles til de ansatte på deres arbejde, kan de tjene på at være fysisk aktive i fritiden. Og dem med stillesiddende arbejde kan tjene mest,” siger Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø til Magasinet Arbejdsmiljø.

Sæt spurten ind

Genvinsten af motionen er godt tre år blandt dem, der har et moderat fysisk arbejde. Og dem, der har et tungt fysisk arbejde, kan forvente at leve cirka to et halvt år længere.

Men det gavner især, hvis man sådan for alvor går til den med fysisk aktivitet, når man har fri.

”Resultaterne viser, at jo mere fysisk aktiv man er i fritiden, jo større er gevinsten for ens livslængde. Det gælder uanset, om man er mand eller kvinde, og om man har et stillesiddende eller et meget fysisk krævende arbejde,” siger Andreas Holtermann til Magasinet Arbejdsmiljø.Det fremgår dog ikke specifikt af undersøgelsen, hvilken form for motion deltagerne i undersøgelsen dyrker.

                            

 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.