Fordele ved storrum kan ikke opveje ulemper

13-09-2013
1 min.

Storrum giver ikke bedre kommunikation. Og med ny forskning bliver flere andre argumenter, der taler for storrum, manet til jorden.

Et boost til fællesskabsfølelsen. Idéudveksling og videndeling på kryds og tværs. Det er nogle af argumenterne for, at rigtig mange af os sidder i storrumskontorer.

Men ifølge en ny undersøgelse blandt 42.000 amerikanske kontoransatte i 303 kontorbygninger er der ingen beviser for, at de antagelser holder stik, skriver The British Psychological Society Research Digest på deres hjemmeside.

Kan vi så få ro

To tredjedele af deltagerne i undersøgelsen sad i storrumskontorer, en fjerdedel havde egne kontorer og nogle få delte kontor med en enkelt kollega.

Generelt er medarbejderne med egne kontorer mest tilfredse med deres arbejdsplads. Dem i storrummene sukker efter privatlivets fred – og ro. Ikke mindst ro.

Jeg siger ikke noget

Forskerne bag undersøgelsen modsiger også, at storrummene giver bedre kommunikation. Og de henviser til tidligere forskning, der viser, at storrumskontorerne rent faktisk kan afholde kollegerne fra at kommunikere, fordi alle kan lytte med. Og så går den ønskede idéudveksling og videndeling pludselig af fløjten.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.