Vi har valgt en anden kandidat

16-08-2013
11 min.

En underviser kaldte hende ”en gave til den kreative branche”. Tre år og 1.000 jobafslag senere venter Stine Buck Bendtson stadig på sit første job.

Stine Buck Bendtson sidder i sin lille toværelses lejlighed oppe under taget på Silkeborgvej i Århus. Her føler hun sig tryg. Stine har tre et halvt års ledighed på CV’et. Hun har troet så meget på, at jobbet nok skulle komme. Men den uendelige strøm af jobafslag har kørt hende helt ned. Så langt ned, at hun ikke engang turde gå ned på gaden. Men hun er også kommet op igen. Hun er dog stadig bange for at miste sit sidste faste holdepunkt – lejligheden. For når trygheden forsvinder, så er det, at det hele kan begynde at ramle.

September 2004 - forventningsfuld

Det er lunt. Stine triller langsomt hen mod cykelstativerne på Aarhus Universitet. Hun har stadig sommerfugle i maven, for hun kender ikke rigtigt nogen endnu. Hun går ind ad glasdøren på gangen mellem de to tvillingeauditorier, hvor hun skal have sin første forelæsning i nationaløkonomi. Hun er den første – i god tid som sædvanlig.

Stine går lidt frem og tilbage på gangen mellem de to auditorier. Hun stopper op og begynder at studere opslagstavlerne, der hænger på hver sin side af gangen. På den ene bliver der budt på ’billig fredagsbar på Broen’ og ’studiebøger til salg’.

Men det er opslagene på den anden side, der hurtigt får Stines opmærksomhed. En række avisudklip fortæller historien om de erhvervsøkonomer, der er blevet noget ved ’musikken’. Her er artikler om Lego og andre store danske virksomheder.

Stines tanker flyver ud i fremtiden. Hun ser sig selv gå ned ad gangene hos Lego – hun ser sig selv drikke fredagsdrinks med kollegerne. Hun glæder sig så meget til fem år er gået, og hun kan begynde i sit første job. Hendes søster er allerede dommerfuldmægtig, og hendes bror er læge. Jobbet er hendes mål. Studiet er bare midlet.

Stine sender drømmene på langfart mange gange i de følgende fem år – særligt når hun sidder i auditoriet, og forelæseren ikke ligefrem har vundet prisen som årets formidler. Men hun klarer alle sine eksamener med fint resultat.

Januar 2010 - paf

Det er torsdag eftermiddag. Stine bestiger de mange trapper op til sin vejleders kontor. Hun fik et brev for et par dage siden, hvor vejleder skrev, at han og censor har nogle bemærkninger til hendes speciale.

Hun står på sidste trin for at få pusten. Hun tænker, hvad det egentlig er, hun skal. Vejleders dør står åben. Der er bøger fra gulv til loft i det lille kontor. Vejlederen slår op i specialet og kommer med et par bemærkninger hist og pist. Og så siger han: ’Tillykke, nu er du kandidat’. Stine er helt paf. Får fremstammet et spagt ’tak’ og tumler ned ad trapperne.

Det er bælgmørkt og koldt udenfor. Hun går rundt på stierne, der forbinder de gule murstensbygninger på universitet. Hun fatter det simpelthen ikke. Hun er kandidat. Cand.scient.soc.

Dagen efter kommer et par veninder forbi til et glas champagne. Men hun meddeler både dem og familien, at hun ikke vil holde fest og have gaver, før hun har fået jobbet. For det er først der, hun er i mål.

Jobmarkedet er vendt, siden Stine startede på studiet. Men pyt. Hun er fuld af fortrøstning. Da hun i sin tid valgte at bygge film og tv oven på erhvervsøkonomien, fik hun at vide af sin underviser, at hun ’ville være en gave til den kreative branche’. At de ’lige havde brug for sådan en som hende.’ Én, der kunne organisere, administrere og holde snor i de kringlede hoveder og én, der samtidig forstod deres verden.

I starten søger hun kun stillinger i medie- og reklamebranchen. Der sker ikke rigtig noget. Hun sidder hos ’anden aktør’ hver dag og skriver ansøgninger fra 9 til 15. Hun søger bredere. Kommer til et par samtaler. Men får kun afslag. Hun er oppe mod en masse kandidater med erfaring.

De første seks måneder som arbejdsløs er snart gået, og hvis ikke hun skal sendes ud i aktivering, skal hun selv finde noget. Det lykkes hende at finde et løntilskudsjob hos Kulturhus Århus, hvor hun skal være producerassistent på opsætningen af en musical. Hun er helt høj. Nu kommer jobbet. Hun kan mærke det. Her har hun muligheden for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet og vise, hvad hun dur til.

Det viser sig, at der ikke er meget netværk i jobbet. Hun skal fungere som producerens højre hånd, og de to sidder hjemme i hans køkken i seks måneder og planlægger.

Efter et halvt år er Stine tilbage hos ’anden aktør’. Hun har fået noget på CV’et. Og det giver håb. Hun sidder med høretelefoner på mellem alle de andre jobsøgende og gennemtrawler jobdatabaserne. Når hun falder over en receptioniststilling eller en sekretærstilling, søger hun også dem. Hun søger job i København, Esbjerg og Aalborg. Og hun søger job i Norge, Sverige, England og Irland.

Men hendes mappe med afslag i Outlook bare vokser og vokser. Og hvert af dem giver endnu et gok i hendes selvværd.

Stine er efterhånden ved at brække sig over den efterhånden alt for velkendte floskel ’Vi har valgt at gå videre med en anden kandidat. Vi ønsker dig held og lykke med din videre jobsøgning.’

Om lidt ryger hun ud i aktivering, hvis ikke hun selv finder noget. Hun kontakter sin tidligere underviser, der troede så meget på hendes jobmuligheder. Den tidligere underviser hjælper hende til en fire ugers praktik i en lille nystartet virksomhed.

En optur nærmer sig. Men også en endnu større nedtur.

August 2011 - modløs

Det er en glad Stine, der cykler den lille kilometer hjemmefra og ned til ’anden aktør’, hvor hun skal have møde med sin jobkonsulent, Ann. Hun går op på anden sal og sætter sig til at vente ved det hvide bord. Hun bladrer i et ringbind med jobopslag. Det gør hun altid, når hun sidder her og venter. Men hun bladrer kun lidt distræt i dag. Hun glæder sig sådan til at fortælle Ann, at jobbet er så tæt på, at hun næsten kan røre det.

Ann kalder hende ind. Hun får et knus. Stine fortæller om sin gode praktikoplevelse, hvor hun dagligt er blevet rost til skyerne, og hvor de tilkendegav, at hun ville blive svær at undvære. Og hun fortæller, at de har bedt hende om at skrive et papir på de støttemuligheder, der findes, så de kan ansætte hende. Nu går hun bare og venter på, at de ringer. ’Men har du spurgt dem lige ud, om de vil ansætte dig’, spørger Ann.

Nej, det har hun ganske vist ikke. Hun vil ikke presse på. Ann foreslår, at hun ringer og spørger. Hun har tidligere haft kontakt med virksomheden i forbindelse med Stines praktik. Og det er helt fint med Stine.

Stine sidder og kigger ud af vinduet, hvor store kraner og gravemaskiner er i gang med det, der skal blive til Århus Å-huse. Hun lytter kun med et halvt øre til telefonsamtalen. Men pludselig fornemmer hun på Anns stemme, at samtalen ikke falder ud til hendes fordel. Hun kigger over på Ann. Smilet er forsvundet, og det er, som om al mimik er forsvundet fra hendes ansigt. ’De har ikke råd til at ansætte dig lige nu, ‘ siger Ann stille.

Stine falder fuldstændig sammen i stolen. Hun har haft opture, men de begynder for alvor at blive overskygget af nedturene. Hvad er der galt med hende? Hvorfor kan hun ikke få et job, når så mange andre kan?

December 2011 - angst

Stine ligger i sin sofa og ser fjernsyn. Klokken er mange, og hun tænker på at gå i seng. Men pludselig mærker hun en bølgende bevægelse gennem kroppen. Hendes hjerte begynder at galoppere, så hun kan mærke det helt oppe i halsen. Hun får ondt i skulderen, og nu stråler det ned i armen. ’Tegn på blodprop,’ tænker hun. Et eller andet sted ved hun godt, at det nok ikke er så galt fat. Hun har haft dødsangst i et stykke tid, og hun har ringet og sms’et til sin læge-storebror mange gange. Hver gang blot for at få at vide, at alt er, som det skal være. 

Men angsten for døden har fået greb i hende. Hun forsøger at gå i seng. Hun kan ikke sove, for det trykker for brystet. Hun får øje på noget gavepapir ovre i hjørnet af soveværelset. Det skal ryddes op – for tænk nu, hvis hun dør i nat. Der skal ikke være rodet, når hun bliver fundet. Hun går i gang med at sortere vasketøj. Og så kommer turen til køkkenet. Hun tømmer skabene og skovler al maden fra køleskabet ned i skraldespanden. Der skal være helt rent, når de finder hende.

Stine klarer også dén nat. Men hun er ikke i tvivl om, at hun skal have professionel hjælp. Næsten to års ledighed og den evige uvished om hendes jobsituation og økonomi belaster.Hun er lige blevet reddet på målstregen og har fået et halvt år mere, inden hun ryger ud af dagpengesystemet. Men hvad så, når det halve år er gået?

Stine får bevilget tilskud til psykologhjælp af sin læge. Hun kan dog ikke klare en egenbetaling på 300-400 kroner pr. gang, så der går næsten tre måneder, inden hun besøger psykologen første gang, for kommunens sagsbehandling er lang. 

August 2012 - vred

Stine rejser sig med et ryk op fra sofaen. Hun bukker sig ned mod gulvet og nærmest river computeren ud af opladeren, sætter sig i sofaen igen, lægger en pude over benene og tænder computeren. Hun er vred. Og hun kan næsten ikke vente med at få luft. Hun var egentlig på vej i seng, men skulle lige tjekke TV2News. I bunden af skærmen kører en strøm af nyheder. Og der er her, hun for første gang læser, at ’Margrethe Vestager slår fast, at der ikke bliver ændret i dagpengereformen’. Men Stine er fandeme ikke nogen dovne Robert. Hun er ikke nogen snylter. Har Margrethe Vestager og hendes støtter slet ikke fattet, at der sidder nogle kandidatuddannede fanget i den her fælde? Kandidater, der har læst i mindst fem år for at kvalificere sig til et job. Der er ikke noget, Stine hellere vil end at arbejde. Hun behøver ikke 50.000 kroner om måneden. Hun vil bare gerne kunne betale sine regninger. Og så går hun i gang med et brev til Margrethe Vestager.

’Jeg fulgte regeringens råd og skyndte mig at blive færdig med universitet... Nu står jeg uden arbejde, med en stor SU-gæld, og det eneste, jeg kan se frem til, er et liv på bistand. Som jeg ser det, så vil det at falde ud af dagpengesystemet, være det første søm i min kiste. Et endegyldigt stempel, der fortæller, at jeg ikke tæller i samfundet… Jeg vil tro at mange brækker nakken, når de ryger ud af systemet. Har I med i jeres beregninger, hvor store sundhedsomkostningerne vil være som følge af sådan et skifte?... Jeg ser frem til at høre fra dig. Særligt imødekommende er jeg for det jobtilbud, du må sende mig, siden du mener, jeg ikke har brug for dagpenge længere…’. Hendes fingre kan næste ikke følge med. Hun skriver og skriver. Det det bliver ud på natten, før hun er færdig.

Hun går stolt, lettet og træt i seng og falder for en gang skyld i søvn med det samme.

Fem uger senere modtager hun et meget kortfattet og overordnet svar fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor hun også får at vide, at ’ministeriets HR-kontor oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke kan tilbyde dig beskæftigelse.’

December 2012 - opgivende

Klokken er fem minutter i midnat nytårsaften i moderens hus på en villavej i Ribe. Stine er ved at fylde champagneglassene op. Hendes mor er ved at finde et fyrværkeri-batteri frem, for de skal ud og skyde nytåret ind og skåle med alle naboerne. ’Satans også – så blev det nytår’, tænker Stine. Hun har overhovedet ikke lyst til at gå ud. Mest af alt har hun lyst til, at tiden står stille. De seneste par nytårsaftener har hun ellers tænkt, at det kun kunne blive bedre i det nye år. Men nu tror hun ikke på det længere. Over tusinde opfordrede og uopfordrede ansøgninger og lige så mange afslag har næsten taget alt mod fra hende. Føtex vil heller ikke have hende.

I skrivende stund er Stine på uddannelsesstøtte – 60 procent af dagpengesatsen. Hun får udbetalt lige godt 8.000 kroner om måneden. Det er et par måneder siden, hun afsluttede et fire ugers kursus i Adobe. Hun går ikke længere til fitness. Det har hun ikke råd til. Hun kommer fra et musikalsk hjem og har både spillet saxofon og sunget gospel – det er så livgivende, synes hun. Men der er heller ikke råd til at synge i kor længere. Og familie og venner i Ribe, København og Viborg er der ikke penge til at besøge. Licensen betaler hun stadig, for hun magter ikke at ’leve i den virkelige verden’ 24 timer i døgnet.

Stine har endnu ikke fået at vide, om hun får støtte til sin husleje det kommende halve år. Uvisheden tærer. Bliver hun virkelig nødt til at flytte til Ribe, hvor hendes forældre bor, hvor huslejen er lavere, men hvor der overhovedet ikke er nogen jobs? Hun magter ikke tanken. Men hun ved, at hun ryger helt ud af dagpengesystemet ved årets udgang. Og selv om det måske betyder, at hun får en smule flere penge, så vil hun så nødig være ’bistandsklient’. Så hun håber på mirakler. Og en sjælden gang tror hun også på det.

Kommentarer

Nadia

16.08.2013 kl. 10.46

Hvor er det helt ærligt pinlig journalistik...

Bare ved at kigge på hendes foto, kan jeg da fortælle hende hvorfor hun er arbejdsløs - alle tænker det og ingen siger det. Øv! Men hvor er det synd at hun ikke har brugt tiden på at tabe sig en smule, det er vitterligt ikke for at være ond. Men i det samfund vi lever i der er overvægt = ingen selvbeherskelse. Hvem i alverden ansætter dette i sin virksomhed? For ikke at tale om fremtidige livsstilsygdomme...

Og hold nu op med at skrive til staten, det er faktisk statens skyld at du fik su i 5 år og en 5 årig kandidatuddannelse. Rimelig priviligeret, især når man tænker på den udgift du har været siden og bliver i fremtiden.

Ville ønske i kunne koncentrere jer om de egentlige problemer i samfundet og ikke om overvægtige kvinders uvidenhed.

0 kommentarer
61
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Rasmus

16.08.2013 kl. 14.55

"Tre år og 1.000 jobafslag senere venter Stine Buck Bendtson stadig på sit første job"

Venter? Venter!? VENTER!!

Intet - intet! - kommer til den som venter. Stine - du må skabe dit eget job. På med vanten. Her er en idé: køb et produkt - sælg det videre til en højere pris. Gør det rigtig mange gange. Så er det dig der en dag kan ansætte folk. Jeg har hørt at både kineserne, brasilianerne og inderne er begyndt at få skejser - så hvad med at starte noget eksport op?

0 kommentarer
4
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Trine

16.08.2013 kl. 15.12

Tjah - der er vel altid arbejde til dem, der vil arbejde...

Men hvis man blot venter bag en lukket dør, så kan det være svært at finde det arbejde, der altid er.

Kom ud i livet, opsøg mulighederne - der er masser af jobs. Også for dig, Stine.

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

KCO

16.08.2013 kl. 15.22

Det er desværre bare at klø på- Jeg ramte 1200 ansøgninger på under et år, 1600 på halvandet, derefter holdt jeg op med at tælle, især fordi at 2/3 aldrig gav svar, uanset om det var opslået eller uopfordret. Et løst bud er 2500 ansøgninger på lige knapt tre år. Jeg er i dag i relevant akademisk job, men der er altså ikke noget at gøre andet end at blive ved, og så søge bredt, også geografisk.

0 kommentarer
10
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Martin

16.08.2013 kl. 15.43

Uden at have set Stines kvalifikationer, så mener jeg der er en klar sammenhæng med de fag som de studerende sammensætter på samfundsvidenskab. Typisk vælger kvinder den kvalitative metode stort set hele vejen igennem studiet. Problemet er at de reelt ikke kan statistik på højt niveau. Jeg har selv arbejdet med registeranalyse, multilevel statistik, SEM og sociale netværksanalyser. Det er universiteterne der bør stramme op på den måde de studerende vælger metoder på. Det er specielt et problem på psykologi og sociologi netop der hvor der er dominans af kvinder 73-75 %.

0 kommentarer
5
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Danny

16.08.2013 kl. 16.41

Det er ikke hendes overvægt, der er skylden. Det er heller ikke det, at regeringen ikke har suget flere ressourcer ud af den rigtige private økonomi for at skabe flere kunstige "jobs".
Det er uddannelsessystemet, den er gal med. Folk ryger i stride strømme ind på værdiløse uddannelser. Hvordan i alverden kan det lade sig gøre at specialisere sig i film og tv? Der er intet marked for det! Selvfølgelig sagde hendes professor da, at det var fantastisk med al den kreativitet. I den virkelige verden er det dog de hardcore discipliner som skaber værdi og ikke disse luftgeschäft-specialer.
Stop dog for alle de værdiløse uddannelser, og her har DJØF et meget stort ansvar, som de ikke har påtaget sig! Alle ved, at DJØF'ere og HK'ere må fyres, fordi den offentlige sektor skal blive mindre for vores konkurrenceevnes skyld. Ellers bliver der da for alvor ingen jobs til de nye dimmitender.
Alligevel stikker DJØF hovedet i sandet og glæder sig over flere studerende i DJØF-uddannelserne, selvom ca. 40 % af dem ikke vil få job efterfølgende. Det er uansvarligt.
Ingen kan selvfølgelig vide, hvad der vil være et marked for i fremtiden. Men alle ved, at det ikke er bureaukrati, vi skal konkurrere med andre lande om - faktisk det stik modsatte.
Hvis jeg var hende, ville jeg tage et 8 ugers svejsekursus og få job i en smedevirksomhed bagefter. Meget usexet - men først putter man brød på bordet og bagefter følger man sine fritidsinteresser - ikke omvendt.

0 kommentarer
8
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Charlotte Jørgensen

16.08.2013 kl. 16.42

Hej. Jeg giver også Nadia fuldstændig ret. Det kan godt være personen er kvik nok og har et godt eksamensbevis, men ærgerligt personen ikke har brugt sin tid på at tabe sig, så havde fremtiden nok set lysere ud. Syntes der er smagsløst at give andre skylden! Personen må prøve at hive sig selv op af hullet og komme videre.

0 kommentarer
5
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

C. Lassen

16.08.2013 kl. 16.46

Er data-ingeniør. Har selv været der i kølvandet på it-boblen i starten af nullerne. Ingen ville røre mig med en ildtang. Søg bredt, uden for dit felt. Det gjorde jeg og arbejdede i industri og håndværksbranchen i nogle år.
Man bliver bitter - forstår det godt. Man har gjort alt rigtigt, og alligevel står man bare der. Men hvor banalt det end lyder, så skal man ikke bliver indebrændt og trodsig og lade tankerne om uretfærdighed tage over. Det er nok ligeså meget det, at de planer man havde lagt for sig ikke lod sig realisere som man havde forestillet sig det. Jeg er som konsekvens holdt op med at planlægge så meget, for mange ting er alligevel ude af min kontrol. Jeg er blevet 100% laid-back i mit liv. Kører 70 på landevejen og stiller mig generelt sidst i køen og lader folk stresse uden min deltagelse, haha.
Det her er en del af din udvikling. Lad være med at blive låst fast på hvad der skal ske i dit liv. Kunne du blive nødhjælpsarbejder, ulandsfrivillig, gast eller noget andet? Tingene er som de er. Hvor vil du hen herfra? Det her kunne blive starten på et eventyr du slet ikke havde forestillet dig.

0 kommentarer
11
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Jakob

16.08.2013 kl. 17.41

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at kommentere denne (i øvrigt meget ærlige og ærgerlige) historie, men da jeg så den første kommentar derunder, kan jeg simpelthen ikke lade være.

Jeg tror det er på sin plads med en undskyldning til Stine på "Nadias" vegne, da hendes kommentar vist nok skulle være skrevet på NATIONEN under Ekstra-Bladet og ikke på DJØF. Unødvendigt, uforskammet, utidigt og desuden meget lidt sympatisk og konstruktivt. Alt sammen noget, men burde kunne forvente af et fagligt forum som dette. Not cool....

Til Stine: Som HR medarbejder med rekrutterings-erfaring fra både offentlige og private virksomheder kan jeg kun sige, at det gælder om fortsat at klø på. Det handler desværre i disse tider om at være på det rette sted til den rette tid, og det er naturligvis ikke så lige til. Men selv med mange års ledighed og masser af afslag, kan det stadig lade sig gøre.

Meld dig ind i en masse vikarbureauer (Adecco, Randstad, etc.), små-tjanser via disse kan føre muligheder med sig og der er som regel jobs til alle grupper af personer. Du skal muligvis starte helt på gulvet og i det industrielle, men det er bedre end ingenting. Tag så meget frivilligt arbejde, som du kan komme til. Ungdommens Røde Kors (og andre), samt idrætsforeninger, ungdomskliubber og andet er altid på udkig efter hjælpsomme sjæle. Det er ulønnet, men giver netværk og kontakter, som kan give afkast, og kan som regel klares "uden for normal arbejdstid" hvor man skal stå til rådighed for a-kasser og andre aktører. Desuden holder man sig i gang med noget fremfor blot at synke dybere i en negativ spiral.

Derudover skal du så vidt muligt sørge for at holde dig beskæftiget med et eller andet, så du ikke blot ender hjemme på sofaen. Meld dig ind i en lokal løbeklub (er som regel gratis), anskaf et kældedyr, som skal luftes, eller noget andet lignende i dit lokalområde. ALT er bedre end sofaen.

0 kommentarer
46
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

maria

16.08.2013 kl. 18.41

hold da kæft nogle pinlige kommentarer. Typisk fra folk der ikke har prøvet at være i samme sted. og bare fordi man er tynd betyder det sku ikke at man får jobbet! selvom man har studierelevant job så giver det heller intet fast arbejde. Har været der. startede med at søge jobs et halv år før endt uddannelse intet resultat. Har passet studie, job samt blev færdig på normeret tid og sørme stadig ingen fast ansættelse. afslag begrundelse du mangler mere erfaring og har ingen børn endnu, hvilket de jo ikke siger direkte. søger så alle de der jobs udenfor ens branche og heller ikke der er der gevinst. du for overkvalificeret osv. har prøvet alle de der ting som de kloge folk siger møde op personligt, brugt diverse løntilskudsordninger, hvilket bliver udnyttet i den grad for at spare lønomkostninger. så stopper man der og en ny kommer ind gratis arbejdskraft!!
Ja man har taget en uddannelse på 5 år, men det kan jo ligesom ikke ændres nu. Dengang var der jo job overalt men så kom krisen. fik selv langt om længe et sæsonjob (timebaseret). For tiden handler det også om at være heldig.
Så Stine flere kæmper ligesom dig og glem de der kloge folk som siger det er ens egen skyld. De aner sku ikke hvad de taler om for de har aldrig været der.
ps. til dem der mener man bare kan starte som selvstændig. Bankerne låner ikke lige sådan penge ud til højre og venstre som før i tiden. har også været der!

0 kommentarer
14
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

maria

16.08.2013 kl. 18.41

hold da kæft nogle pinlige kommentarer. Typisk fra folk der ikke har prøvet at være i samme sted. og bare fordi man er tynd betyder det sku ikke at man får jobbet! selvom man har studierelevant job så giver det heller intet fast arbejde. Har været der. startede med at søge jobs et halv år før endt uddannelse intet resultat. Har passet studie, job samt blev færdig på normeret tid og sørme stadig ingen fast ansættelse. afslag begrundelse du mangler mere erfaring og har ingen børn endnu, hvilket de jo ikke siger direkte. søger så alle de der jobs udenfor ens branche og heller ikke der er der gevinst. du for overkvalificeret osv. har prøvet alle de der ting som de kloge folk siger møde op personligt, brugt diverse løntilskudsordninger, hvilket bliver udnyttet i den grad for at spare lønomkostninger. så stopper man der og en ny kommer ind gratis arbejdskraft!!
Ja man har taget en uddannelse på 5 år, men det kan jo ligesom ikke ændres nu. Dengang var der jo job overalt men så kom krisen. fik selv langt om længe et sæsonjob (timebaseret). For tiden handler det også om at være heldig.
Så Stine flere kæmper ligesom dig og glem de der kloge folk som siger det er ens egen skyld. De aner sku ikke hvad de taler om for de har aldrig været der.
ps. til dem der mener man bare kan starte som selvstændig. Bankerne låner ikke lige sådan penge ud til højre og venstre som før i tiden. har også været der!

0 kommentarer
2
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anja P

16.08.2013 kl. 20.01

Hun er helt sikkert fagligt dygtig, men i en virksomhed efterspørges også andre kompetencer som f.eks. den repræsentative.

For en arbejdsgiver udstråler hendes overvægt desværre dovenskab og mange sygedage. Så er det altså ærligt sagt. Og det lyder hårdt. Men sådan er det.

Derfor vil hun heller ikke kunne få arbejde på hverken McD eller som Føtex. Hun har simpelthen ikke fysik til at være hårdtarbejdende, og vil ret hurtigt komme til at døje med både ryggen og træthed når hun samtidig skal slæbe rundt med så mange kg. I disse manuelle jobs, skal man være letbenet og kunne arbejde uden pis. Måske havde det hjulpet hende hvis hun havde fundet et manuelt fritidsjob i hendes studietid. Men jeg læser det som om hun kun har været i skole i de 5 år. Så reelt har hun faktisk aldrig arbejdet i hele hendes liv.

Der er da folk i job som er overvægtige, men mange er blevet det med tiden, og har stadig deres erfaring i bagagen til at bakke dem op. Hun har ingen erfaring og overvægt + en uddannelse indenfor det kreative, hvor man typisk får jobs gennem sit netværk. Det er bare svært at sætte en finger på hvad det egentlig konkret er, hun med sin uddannelse kan tilføre en virksomhed, som straks vil give dem større overskud og flere penge på bundlinjen - hvilket jo er kerneopgaven i en virksomhed.

Det er bare loose, loose.

Et godt råd. En alvorlig slankekur!!

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Thomas K

16.08.2013 kl. 20.27

Nadias kommentar kunne være skrevet mere smagfuldt, men i bund og grund har hun ret (desværre for Stine).

Jeg ansætter selv omkring 2 folk om måneden og det er da klart, at man som overvægtig bliver valgt fra, hvis der er en ligeså kvalificeret normalvægtig.

Overvægtige har (sandsynligvis) flere sygedage, mindre drive, mindre selvbeherskelse, mindre selvværd og meget andet.

Vi virksomheder ansætter altså de bedste medarbejdere og kan ikke være "flinke" og tage dem, der har det svært.

Mit bedste råd er at tabe dig, hvis du vil have et job.

0 kommentarer
4
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Mogens

16.08.2013 kl. 20.30

Tag ud og saml flasker mm. hvis du går ned i indtægter, eller når muligheder er, så sælg f.eks. skrabespil fra foreninger og organisationer, julehæfter, dette skulle give meget godt, hvis du er aktiv, og gør en god indsats, for at få penge nok.

- Blot en opfordring fra min side.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

chris

16.08.2013 kl. 20.45

Alle tænker det samme

http://imgur.com/HdybhGP

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Line

16.08.2013 kl. 22.09

Kære Stine, tak fordi du stiller op, så vi kan få gang i en debat omkring den kedelige situation alt for mange i dag står i. Vi har brug for at kigge på konstruktive løsninger for, hvordan vi får de personer, som selv har svært ved at få en fod ind på arbejdsmarkedet, i arbejde.

Det er i dag desværre for nogen en umådelig svær situation at være arbejdsløs, og som debatten desværre tydeligt viser, er der ofte en negativ diskurs forbundet med de personer som har svært ved at finde arbejde.

Jeg måtte selv vente alt for længe på at komme i arbejde, men jeg var så heldig at få en håndsrækning med et akutjob. Det var min billet til arbejdsmarkedet.

Det kræver hårdt arbejde, en stor portion styrke og held at finde et arbejde i dag. Jeg synes, det virker som om, du har brugt de muligheder du har haft, og at du bliver ved med at finde nye. Bliv ved med at kæmpe, så kommer jobbet snart.

Tak til Djøf fordi I sætter fokus på dette, og sætter billede på djøferen, der står til at miste sine dagpenge. Det sætter endnu et perspektiv på debatten, og jeg håber, at det er med til, at der sker forbedringer på dagpengeområdet i fremtiden.

0 kommentarer
15
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

TRINE

16.08.2013 kl. 23.42

Google er vennen her - og dernæst Linkedin. Og dog - for man ved næsten ikke, om man skal grine eller græde - det er meget vanskeligt at få øje på, at Stine skulle være en akademikerløn værd.

Et par måneders erhvervserfaring med støttekroner - jamen, det tæller jo ikke i det virkelige liv.
Og fraregnet dem - ja så er der en enkelt ansættelse i Netto. Med al respekt for Netto som organisation, ja så er det ikke akademikere, man forbinder med Netto.

At det så oven i købet er en akademiker, der ikke kan stave - og som delagtiggør resten af verden heri på Linkedin, ja det er jo tragisk.

Man græmmes.

Nej, Stine - der er nok ikke et akademikerjob til dig. I hvert fald ikke de første mange år. Du bør lære at stave og dernæst finde dig en virksomhed, hvor du kan arbejde dig op fra gulvniveau. Ingen ved deres fulde fem ville ansætte dig i en akademikerstilling.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Åse

17.08.2013 kl. 13.05

Skam dig Nadia :-(

0 kommentarer
5
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Martin

17.08.2013 kl. 21.14

Nadia har ikke uret i det hun skriver, og det burde Stine reelt også vide som sociolog, de studerer jo som bekendt mennesker. I sociologisk forskning er det velkendt, at smukke og fysisk attraktive kvinder og mænd har foretrin i stort set alt! Det kaldes 'halo-effekten' hvor mennesker tilskriver dem egenskaber de ikke har. Det er faktisk en del af pensum så vidt jeg husker! Og generelt er det noget sludder, at de unge uddanner sig forkert, fordi der bliver uddannet relativt få sociologer som let kan opsuges i samfundet. Der vil altid være nogle der kommer i klemme på den ene eller den anden måde. Det er bedre at have en veluddannet befolkning end en 'rå' pøbel. I det lange perspektiv er det godt, at et samfund investerer i sin befolkning, fordi det giver en masse positive eksternaliteter. Det største problem er snarere dem der ikke gider uddanne sig selv om det er gratis.

0 kommentarer
2
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Lærke Samberg

18.08.2013 kl. 18.27

Kære Stine

Jeg er ærgerlig over din situation, ligesom jeg selv var over min egen (jeg var ledig i næsten to år - eller dvs, løntilskudsansat i næsten 1½ år (to forskellige virksomheder), før jeg kom i fast stilling). Jeg synes, at det er en samfundsopgave - det er i vores alles interesse - at skabe jobs til os alle.

MEN .. når alt det er sagt, så er jeg bekymret over dit interview. Jeg håber virkelig, at du er blevet rådgivet grundigt, inden du har sagt ja. Jeg forstår, at man som menneske kan have behov for at udtrykke sig, sparre, diskutere m.m.v. MEN er dette interview en god strategi for dig som potentiel kandidat (til noget job)?? Jeg tror ikke, at du bliver fremstillet som en lækkerbidsken for en kommende arbejdsgiver, og dem er der en del af, der læser med i vores fagblad - og enkelte i rekrutteringsbranchen har da også kommenteret indlægget.

Din profil er, som du selv ved, tynd(slidt), og trænger til en gevaldig masse oplevelser. Jeg skriver oplevelser, fordi du ikke kan komme i job. Jeg var selv i en masse virksomhedspraktikker. Det fik mig ikke i job, men det fik mig ud af døren, og en følelse af at bidrage og høre til. Jeg prøvede en masse forskellige, sjove ting, du også kan læse om på min LinkedIn, hvis du er interesseret.

Nok om mig og mine gode råd .. Jeg håber blot, at du er blevet vejledt i forhold til denne artikel, og så håber jeg, at du snart kommer i job :-) Held og lykke

0 kommentarer
4
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Hansen

21.08.2013 kl. 12.47

DET her er et typisk eksempel på pinlige og hadefulde bemærkninger til en person som står frem og fortæller om en vanskelig situation. Jeg skammer mig over at de folk som burde være veluddannet kan sætte fokus på noget så primitivt som ens persons vægt. Kære Stine Buck Bendtson din vægt er ikke i sig selv et problem. Se blot på hvor mange tykke der er ansat i offentlige stillinger. Det er flot du tør stå frem med din historie og det er pinligt du møde så ærekrænkende kommentarer som bl.a. Nadia, Anja P og Thomas K har fremført.

0 kommentarer
14
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

helene

23.08.2013 kl. 11.35

Nej det ikke så simpelt, at det er hendes vægt, der er problemet, men DJØF/AAK kunne nu alligevel godt hjælpe denne kvinde, med at tabe sig, for det vil give hende mere styrke i alle livets facetter, også det at søge job, Og mon ikke de fleste arbejdsgivere - inde bag facaden tænker over ansøgers helbred. Så i stedet for et jobsøgningskursus yderligere, så en diætist og personlig træner ville gøre underværker, om ikke andet så på kvindens livskvalitet.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Ellen Lolck Madsen

09.09.2013 kl. 10.50

Nadia, din kommentar er fuldstændigt utilstedelig

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Mads Kjærgaard

27.10.2013 kl. 18.26

Hvorom alting er! Når man læser nogle af kommentarerne, så føler jeg måske, at det er på tide at overveje at løfte højre arm og skrige "Heil Hitler"! Det er vist hen ad de tider igen!

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Marie

30.10.2013 kl. 10.17

Kommentarerne om overvægt er ekstremt pinlige og vidner om et helt forkvaklet menneskesyn, samt en generel ignorance og uvidenhed. Der er jo f.eks. ikke nogen af dem, der kommenterer, der ved om Stines overvægt har været der fra starten eller først er kommet til efter flere års deprimerende arbejdsløshed. Desuden hører vi at Stine lider af angst, hvilket betyder, at hun - ligesom rigtig mange andre mennesker, også dem i succesfulde jobs - får antidepresiv eller angstdæmpende medicin. Uforskyldt vægtøgning er en meget almindelig bibirkning ved sådan noget medicin. Jeg har set helt slanke mennesker med sund livsstil tage rigtig meget på på meget kort tid pga. medicin.

Derudover er det bemærkelsesværdigt med den kønsmæssige slagside i de fordømmende kommentarer omkring vægten. Tænk på, hvor mange overvægtige mænd, der findes i magtfulde stillinger! At en kvindelig ansat skal vurderes på sit udseende og udfra konventionelt normative kropsidealer - og at vi som mennesker blot skal acceptere denne dynamik - er simpelthen så nedslående og sexistisk. Jeg er rystet over hvor mange, tilsyneladende veluddannede, kommentatorer, der her blotter deres fordomme om og eget personlige ubehag ved mennskekroppe, der falder udenfor den snævre, vestlige, kønsbestemte norm. Føj, hvor er det grimt. Og tankevækkende, at det stadig er "tilladt" at tale så fordomsfuldt og nedsættende om og til overvægtige.

0 kommentarer
3
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Rebecca

08.12.2013 kl. 21.32

Til Nadia - Sikke dog en underlødig kommentar, som kun siger noget om dig og dine værdier. Prøv du selv at befinde dig tre år i dagpengekarusellen og lad os se, hvordan du ser ud til den tid.

Og til Djøf - tak for en velskrevet og modig artikel, som sætter fokus på en række af de egentlige problemer i vores samfund - hvilket på skønneste vis bliver understreget af Nadias indspark.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Gitte Kirkeby

31.05.2015 kl. 09.16

Djøf, I skulle tage at lave en opfølgning, for hvad er der sket siden? Jeg håber virkelig det er lykkedes at få et job. I disse valgkamp-tider er dette en relevant case.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.