Djøf-formandens ferielekture

10-07-2013
2 min.

Lisa Herold Ferbing har ingen fagbøger med som ferielæsning. For i ferien skal tankerne føres et helt andet og nyt sted hen.

Der er ingen fagbøger, kun romaner og krimier i feriekufferten hos Djøfs formand Lisa Herold Ferbing, der er Executive Coach og jurist.

 

Det er med vilje.

 

Som selvstændig ledelseskonsulent og underviser i coachfirmaet The Leadership Company er der ellers altid masser af nye fagbøger på hylden at gribe ud efter.

 

”Ja, og jeg læser rigtig mange fagbøger i min hverdag. Det er min daglige godnatlæsning. I ferien nyder jeg at kunne lade mig opsluge af en roman uden at skulle hakke den op i bidder.”

 

Hun elsker at læse skønlitteratur og køber bøger hele året rundt. Når ferien står for døren, vælger hun ud blandt årets høst til de tre uger i sommerhuset på Algarvekysten i Portugal, som familien har haft i 26 år.

 

Jepsen, Egholm, Follett og Rowling

 

I år har hun valgt Erling Jepsens ’Den sønderjyske farm’, krimien ’Eget Ansvar’ af Elisabeth Egholm, Ken Folletts 2. verdenskrig-bestsellere’ Giganternes fald’ og ’Verdens vinter’ og Harry Potter-mor J. K. Rowlings nye socialrealistiske voksenroman ’Den tomme plads’.

 

Erling Jepsen kommer med, fordi hun har set de to spillefilm bygget over hans første to romaner, Egholm skal bare med hvert år, og Kenn Folletts to mursten er bedst på en ferie, hvor man kan læse igennem uden at være bange for at komme for sent i seng.

 

”Rowlings nye roman har jeg cirklet lidt rundt om som katten om den varme grød. Men i sidste uge købte jeg den. Jeg må se, hvad det er. Da jeg første gang læste Harry Potter som godnathistorie for min søn Frederik, som nu er 24, prøvede jeg at holde ham vågen for at kunne læse videre. At læse Potter er som at læse Kierkegaard, man bliver skubbet ud over sit vante spor.”

 

Ægtemanden læser med

 

Ud over Frederik er der døtrene Sandra på 29 og Laura på 19. Alle tre tager stadig med ned i Algarve-huset, som de er vokset op med.

 

Når børnene er der, er det meget deres musik, der flyder ud af højttalerne, og det giver jo ny inspiration, siger Lisa Herold Ferbing.

 

Men hun har også selv pakket nogle cd'er: Katie Melua (georgisk-britisk sangerinde), Van Morrison (irsk rock singer-songwriter), The Rumour Said Fire (ung, dansk Hadsten-baseret musikgruppe, der spilles en del på P3) og et udvalg af Chopin.

 ”The Rumour Said Fire så jeg tilfældigt i tv, og så var jeg solgt.”

 

Lisa Herold Ferbings ægtemand, som er statsautoriseret revisor og direktør i Deloitte Fonden, griber også ud efter hendes feriebogstak.

 

”Jeg køber også ind efter hans smag i årets løb.”

 

En feriehilsen til djøferne?

 

”Slap af og lav noget, som får dig til at tænke nogle helt andre tanker end dem, du tænker til hverdag på jobbet.”

 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.