Stærk embedsmand

20-06-2013
2 min.

Finansministeriets David Hellemann ligger som nr. 4 efter Corydon, Vestager og Thorning i ny magtanalyse.

Finansministeriets departementschef, 41-årige David Hellemann, er blevet kåret som den fjerde mest magtfulde dansker i Berlingske Business Magasins magtanalyse 2013.

 

Hellemann kommer ind som nr. 4 efter Corydon, Vestager og Thorning på årets top 10 i kategorien ’Overordnet samfundsmagt’.

 

Dermed ligger han foran nationalbankdirektøren, lederen af oppositionen, 75 milliardærer, samtlige erhvervs- og kulturpersonligheder, NATO's generalsekretær, 20 ministre og 155 andre folkevalgte, der alle var blandt de nominerede, skriver Berlingske Business Magasin.

 

Nu taler vi om deres magt

 

Der er ikke noget nyt i, at embedsmændene har magt, for de har den position, de altid har haft, siger Susanne Hegelund, kommunikationsrådgiver og medforfatter til bogen ’Javel, hr. minister’.

 

”Det nye er, at man er begyndt at tale om deres magt. Når der specielt tales om det nu, så hænger det nok sammen med, at regeringen gennem sin nødvendighedspolitik lægger en linje, som udefra set forekommer embedsmandsagtig,” siger hun til Berlingske Business Magasin.

 

Nej tak til interview

 

Et interview med den mest magtfulde embedsmand er det ikke lykkedes magasinet at få, selvom man har spurgt tre gange. Svaret har været et venligt nej.

 

Men det tager magasinet sportsligt, for departementschefer giver historisk set meget få interviews.

 

De har det bedst med at lade ministeren stå på broen og så ellers selv knokle løs nede i maskinrummet, som magasinet formulerer det.


I foråret 2011 gav David Hellemann et af sine ganske sjældne interviews, da djøfbladet portrætterede ham. Den artikel kan du læse her.


Hellemann er i øvrigt ikke den eneste embedsmand på top 10.

 Statsministeriets Christian Kettel Thomsen og Nationalbankens Lars Rohde er der også.

 

Fakta om Berlingske Business Magasins magtanalyse

Har vurderet magten inden for syv forskellige samfundskategorier: Politik, erhvervsliv, embedsmænd, fagforeninger/erhvervsorganisationer, interesseorganisationer, kultur og medier – plus en opsummerende ’overordnet samfundsmagt’.

 

En jury på 10 til 12 personer bestående af forskere (50 procent), Berlingske-chefer (25 procent) og eksterne eksperter (25 procent) har rangordnet de nominerede på listerne.

 

 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.