Her vil de studerende helst arbejde

07-06-2013
1 min.

Med én undtagelse er handels- og business-studerendes top ti favoritarbejdsgivere fra den private sektor. Globalt udsyn er et must. Og når det gælder arbejdsvilkår, er work-life-balance det vigtigste for de unge.

Den helt ideelle arbejdsgiver er en stor dansk virksomhed, der arbejder globalt. Og her kommer Lego ind på en førsteplads. Det viser en årlig undersøgelse blandt 7.000 danske studerende om deres præferencer for en kommende arbejdsgiver, som Universum Global har gennemført.

Resultaterne er fordelt på flere forskellige studieretninger herunder ’business/commerce’. Og for dem ser listen for drømmearbejdspladser ud, som følger:

  1. Lego
  2. Novo Nordisk
  3. A.P. Møller – Mærsk
  4. Carlsberg
  5. McKinsey & Company
  6. Deloitte
  7. Microsoft
  8. The Boston Consulting Group
  9. Arla Foods
  10. Udenrigsministeriet
Det handler om mere end penge

De danske studerende er kendetegnet ved at sætte ’work-life-balance’ over alt andet. Og et ’moderne og miljøvenligt’ image tiltrækker også de studerende mere end i andre lande.

Resultaterne fra undersøgelsen viser også, at bekymringen for at miste et job ikke er så udtalt blandt de danske studerende som i mange andre europæiske lande.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.