Fyringer på vej - men det rammer ikke mig

10-06-2013
2 min.

Mere end hver tredje djøfer regner med, at der er ny fyringsrunder på vej på deres arbejdsplads. Men de færreste forventer, at det går ud over dem selv.

De seneste år, har halvdelen af djøferne oplevet fyringsrunder på deres arbejdsplads. Og der kommer flere, vurderer den del af dem. Inden for det kommende år forventer 35 procent af djøferne, at der kommer fyringsrunde på deres arbejdsplads. Men kun de færreste mener, at de selv står i farezonen.

Det viser en ny undersøgelse, som Djøf har gennemført blandt 1.890 erhvervsaktive djøfere.

 

En sund reaktion

Og det er da tankevækkende, at djøferne regner med fyringer, men at kun et fåtal selv føler sig udsat, siger fil.dr. i sociolog og professor Martin D. Munk, Institut for Statuskundskab, Aalborg Universitet.

”Men det er også en klassisk reaktion. Og en form for overlevelsesmekanisme, der betyder, at vi tænker ’det er kun noget, der sker for naboen.’ Men der er nok også en meget sund reaktion. For hvis vi hele tiden gik rundt og bekymrede os, ville vi jo have nogle triste liv.”

Det kan dog også være fordi, djøferne faktisk ikke forventer, at det går helt så galt, som de selv spår, siger Martin D. Munk.

”Det kan være et udtryk for, at det slet ikke stikker så dybt. Der har været mange fyringsrunder, og det billede har præget mediebilledet længe. Derfor er deres umiddelbare reaktion måske, at det nok ikke er slut endnu, selv om der ikke umiddelbart er tegn på yderligere nedskæringer på deres arbejdsplads.”

 

Antal

Procent

I meget høj grad

23

1%

I høj grad

26

2%

I nogen grad

217

13%I mindre grad

655

38%

Slet ikke

796

46%

Kommentarer

Hans Ussing - FirmaPlus

14.06.2013 kl. 12.59

Mange ansatte rundt i kommuner og virksomheder, mærker en frustration ved de mange fyringsrunder. Det betyder for mange højere stress, hvilket vi alle ved, blandt andet bevirker mangel på engagement, dårlig nattesøvn og tankemylder. Hvornår bliver det min tur? - Og hvad så med familien, huset og vores gode liv?
I 55+ alderen er det vores erfaring, at rigtig mange føler sig i skudlinien. Det er forholdsmæssigt nemt bare sige en ældre medarbejder op, når de alligevel skal gå på efterløn eller pension.
Men, hvad skal de stille op med 30 års ferie, og hvad skal de få tiden til at gå med? Hvad med den store faglighed, den går tabt fra den ene til den anden dag. Den store faglighed og uvurderlige viden bør vi stå sammen om at vedligeholde. Vi bør skabe mere tryghed i ansættelsen. Det vil spare mange bekymringer for mange ansatte.
Der er mange penge at spare ved i nedsat sygefravær og stress. Måske disse besparelser kan medvirke til at undgå fyringer og hermed en mere solid bundlinie. Vi har beregnet, at det koster min. 235.000 kr. i snit, hver gang der skal udskiftes en leder eller medarbejder. Så det er værd at tage til overvejelse, om man skal gøre en forskel på dette område.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.