Endelig faldt ledigheden for djøferne

24.6.2013

af

Antallet af arbejdsløse djøfere er faldet for første gang i meget lang tid. Men dimittendledigheden er stadig voldsom høj.

Selv marginaler kan bringe solstråler frem. For første gang i fire et halvt år bøjer ledighedskurven i den rigtige retning.

Således er ledigheden blandt djøferne faldet fra 6,4 procent i april måned til 6,2 procent i maj. Det betyder, at der samlet set er 54 færre ledige djøfere.

Samtidig er dimittendledigheden blandt dem, der er blevet uddannet inden for det seneste år, faldet fra 41,2 procent til 40,9 procent i samme periode.

 
Forsigtig positiv

Men vi er som sagt helt nede på marginalerne. For regner man de ledige djøfere med, der er faldet helt ud af dagpengesystemet, er de reelle fald i ledigheden kun på fem djøfere. Men dog et positivt tegn, da der ellers indtil nu kun er blevet flere og flere ledige djøfere måned for måned og år for år.

Et andet positivt tegn på, at der er grøde på djøfernes arbejdsmarked, er, at konsulenterne i Djøf private forhandlingsteam har haft næsten 100 ansættelseskontrakter mere til gennemsyn det seneste halve år i forhold til samme periode sidste år.

Lars Munck, arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf, er meget forsigtig optimist i forhold til de fremtidige ledighedstal.

”Set i det store perspektiv håber jeg, at det er tegnet på, at vi nu endelig har nået bunden og er på vej op.”

 
Særligt svært for dimittender

Men lige nu og her kan det være svært at tro på, at det hele vender, mener Lars Munck.

”Hvis vi alene kigger på de nyuddannede, er det svært at være voldsomt optimistisk. Ledigheden er kun faldet en anelse for dimittenderne, og lige om lidt kommer det næste kuld ud,” siger Lars Munck.

Og mens ledigheden falder i nogle regioner, stiger den i andre. Således er der en lille stigning i antallet af arbejdsløse djøfere i Region Hovedstaden, hvor ledighedsprocenten ligger på 6,9. Men det er dog naturligt nok ifølge Lars Munck.

”Megatrenden er, at folk søger mod de store byer, og det er sådan set også fornuftigt nok, for det er her, der bliver skabt flest nye job. Men lige nu giver det altså et overudbud af ledige.”

Nordjylland har den højeste ledighedsprocent på 9,6, mens Region Sjælland fortsat har den laveste ledighed på 4,4 procent.

                            

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Jonas Kristensen
10 år siden
Dimittendledighed er jo et interessant begreb. Men er der ikke rigtig mange der trods alt kommer i job inden for de første 3 måneder og derfor vil det være mere retvisende at kigge på dimittender der er blevet ledig for mere end 3 mdr. men mindre end 1 år? På den måde fanger man i mine øjne de reelle ledige dimittender og får ikke alle dem der trods alt starter i job 1-2 mdr. efter studieafslutning.
Nicolai Troelsen
10 år siden
Linket i den oprindelige post virkede vist ikke, så jeg prøver lige om det skulle virke nu: http://www.ac.dk/politik/beskaeftigelse-og-arbejdsmarked/ac’s-ledighedsstatistik/ledighed-maj-2012.aspx