Mobning giver djøferne søvnløse nætter

30-05-2013
1 min.

Mere end hver tiende djøfer har været udsat for mobning det seneste år, og for mange betyder det søvnløse nætter.

Når en djøfer bliver mobbet, følger der som oftest stress med. Og med stressen følger søvnbesvær.

Således oplever 66 procent af de djøfere, der bliver mobbet, at de har svært ved at sove på grund af stress. Og tre ud af fire oplever træthed. For stressramte djøfere, der ikke har været udsat for mobning, gælder det under halvdelen. Det viser Djøfs seneste stress- og balanceundersøgelse. 

Samfundsspild

Ifølge Lisbeth Kjersgård, arbejdsmiljøpolitisk chef i Djøf, er det en uheldig spiral, for den manglende søvn svækker immunforsvaret.

”Hvis mobning på arbejdspladserne blev udryddet, ville over ti procent af arbejdskraften være langt mere produktiv. Det ville give en samfundsøkonomisk gevinst i milliardklassen. Fra Djøfs side opfordrer vi derfor til, at man ude i samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgene på den enkelte arbejdsplads får sat mobning på dagsordenen og går mobbepolitikken og beredskabet efter i sømmene i et samarbejde mellem ledelse og medarbejdere,” siger Lisbeth Kjersgård.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.