Mænd vil have en mand som chef

10-04-2013
1 min.

Flest er neutrale, men især mænd foretrækker, at deres egen chef er af samme køn.

”Kønnet på min leder er underordnet.” Sådan siger godt halvdelen af deltagerne i en såkaldt quickpoll-undersøgelse på djøfbladet.dk.

268 brugere har svaret på spørgsmålet: ’Vil du helst have en mand eller en kvinde som chef’?

Men især for mændene er kønnet ikke ligegyldigt. 43 procent af mændene ønsker ifølge undersøgelsen, at deres egen chef er en mand. Kun 15 procent af mændene foretrækker en kvindelig chef. Resten er neutrale.

For kvinder betyder kønnet ikke så meget

Langt flere kvinder er neutrale i forhold til kønnet på deres chef. Dog ønsker 21 procent af kvinderne en kvinde som chef, mens ni procent helst vil have, at chefen er en mand.

Quickpollen blev lanceret i forbindelse med en tidligere artikel, der beskrev en undersøgelse fra rekrutterings- og vikarvirksomheden Randstad, der har stillet et lignende spørgsmål til godt 400 danske arbejdstagere.

Ifølge deres undersøgelse fortrækker 37 procent en mandlig leder, mens 27 procent ønsker en kvindelig leder. Undersøgelsen viser dog ikke, hvorvidt det især er mændene, der ønsker chef af samme køn som dem selv.Det pudsige i Randstads undersøgelse er, at de også har spurgt til, hvem deltagerne generelt set synes er de bedste ledere, og her peger et lille flertal på kvinderne.  Men når det kommer til deres egen nærmeste chef, er billedet altså et andet.

Få seneste nyt fra djøfbladet – direkte i din indbakke hver fredag

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.