Fra Borgen til Brøndby

30-04-2013
2 min.

Simon Nørrelykke skiftede sin daglige gang som politisk konsulent på Christiansborg ud med et job som IT-konsulent i Brøndby. Han mener, at mange nyuddannede ville have godt af at tænke og søge bredere, end de gør.

På nær en enkelt kontorforvist ryger er der mennesketomt uden for bygningerne i udkanten af Brøndby. Firmaer som ´Multi Indkøb´, ´Turbo Trucking Holding´ og ´Apgar Danmark´ skilter på trappeopgangene i det grå kontorkvarter. På første sal i en af de toetagers bygninger holder IT-firmaet Ciber til. På samme etage ligger også krydderi- og Texmex-giganten Santa Maria.

Simon Nørrelykke står i Cibers reception og joker lidt med receptionisten:

”Hvorfor har vi aldrig spurgt Santa Maria, om vi ikke kan få nogen krydderier eller taco-skaller?”

”Måske fordi vi skal have noget at bytte med. Vi kan selvfølgelig give dem nogle konsulent-timer,” griner receptionisten.

En konsulenttime kunne være med Simon Nørrelykke selv. Han er uddannet statskundskaber og IT-konsulent i firmaet, hvor han blandt andet arbejder med svar på offentlige udbud om større IT-løsninger. Blandt firmaets kunder finder man SKAT, DONG og Bane Danmark.

Inden Simon Nørrelykke endte i Ciber, arbejdede han fire år i den Konservative Folketingsgruppe. Først som student og senere i et barselsvikariat.

”Jeg søgte jobbet hos Ciber, inden mit vikariat udløb. Der var måske muligheder for, at jeg kunne fortsætte på Christiansborg, men jeg var nødt til at tænke på fremtiden og søge andre steder. Jeg har jo kone og barn, og der skal smør på brødet. Det er selvfølgelig også et spændende job fuld af gode karrieremuligheder, hvor jeg sagtens kan leve mine ambitioner ud, ” siger han og afslutter:

”Statskundskabere søger meget mod det offentlige og ministerierne i stedet for at se sig selv som generalister i et bredere perspektiv. Der er lige så meget brug for mig her som på Christiansborg. I min hverdag som IT-konsulent bruger jeg min statskundskabsværktøjskasse, når jeg skal arbejde med tingene. Jeg går lige så kritisk til opgaverne her og arbejder selvfølgelig struktureret og akademisk.” 

Hvad er Ciber?

”En IT-virksomhed, der optimerer virksomheders måde at agere på i hverdagen. Vi laver for eksempel IT-systemer, der optimerer logistikken i større virksomheder. Vi yder både rådgivning om eksisterende IT-løsninger og udvikler nye.”

Nævn en forskel mellem Christiansborg og Ciber.

”I det politiske er det ofte kommunikationen, der er produktet. I et firma som Ciber kan du ikke gå ud og præsentere luft for en stor kunde. Hvis de gerne vil have et faktureringssystem til at virke, så skal det fungere. Der er selvfølgelig mere prestige i at arbejde på Christiansborg.”

Skal man være mindre målrettet i karrieren?

”Karrierebevidsthed og målrettethed er godt. Men når det går hen og bliver en hæmsko, så er det et problem. Man kan hurtigt afskære sig selv fra en masse muligheder, hvis man går for ensporet til jobsøgningen.”

Hvad siger dine tidligere medstuderende til skiftet fra Borgen til Brøndby?

”De synes, at Brøndby er langt væk. Der kan man jo ikke lige cykle hen fra Vesterbro på ti minutter. Så hellere være arbejdsløs i fire måneder til og se, om der kommer noget andet. Både personligt og samfundsøkonomisk er det et problem, at folk ikke er villige til at se sig selv ind i en lidt større sammenhæng.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.